Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Šílený objev v domě patologické sběratelky: Na smrt vyhublí pejsci přijdou o oči i zuby

Autor: dce - 
8. února 2019
20:10

Otřesný případ od našich východních sousedů na sociálních sítích zvěřejnil Československý kastrační program, který se dlouhodobě zabývá problematikou týraných zvířat. V domě po zesnulé patologické sběratelce našli několik tak otřesně zanedbaných psů, že tomu i otrlí ochranáři zvířat mohli jen těžko uvěřit.

"Nebyla to množírna, nebyla to chudoba, nebyl to alkohol. Byla to choroba," tak začíná příspěvek Československého kastračního programu k jednomu z nejšílenějších případů posledních měsíců. "Sběratelství je skutečně jedna z nejnebezpečnějších nemocí vůbec, hlavně, když jsou její součástí zvířata," dodali s tím, že toto je letos už třetí případ patologického sběratelství, který řeší.

Po smrti majitelky zůstalo v jejím domě jedenáct totálně vyděšených psů plemene shih-tzu, kteří byli už na první pohled v otřesném stavu. Celá realita se ale ukázala až na veterinární klinice. Čtyři psi a jedna fenka po ošetření skončili u spolku Šhih-tzu v nouzi, šest fenek bojuje o život na veterině.

"Většina z těchto ubožátek je slepá. Někteří zřejmě přijdou o obě oči, které se budou muset vyndat. Jedna fenka je nejen slepá, ale zřejmě i hluchá, dlouhodobý zánět zvukovodu se dostal do katastrofálního stavu. Všichni první den po sobě jedli hovínka a pili vlastní moč - ze zvyku, z dlouhodobého nedostatku krmiva a vody. Cítit jim jsou všechny kosti, celá páteř, jsou vyhublí, ale zároveň bříška mají nafouknutá. Zuby jim nezůstaly téměř žádné, i to málo musí převážně ven," popsali ochranáři zvířat stav psů.

Někteří z nich už podstoupili nutné zákroky - záněty dělohy, nádory mléčných žláz, sleziny, odstranění slepých očí... "Tak zdevastovaná zvířata jsme snad ještě neměli." Pět ze šesti fenek zůstane nadosmrti hendikepovaných. 

nemocna ( 11. února 2019 22:09 )

to Bohužel už nemůžou je mrtvá, po její smrti našli u ní doma ty chudáky pejsky, to nikdo nevěděl že je má a že se o ně nestará??? sousedi byli slepí a hluší? nezakročili tak mají také na tom vinu, chudáčci tak se trápit a nechat je trápit po celý jejich život? milosrdnější by bylo opravdu je uspat co z toho života budou mít? jen trápení, kdy už ti debilní politici co prd dělají uzákoní pořádné zákony proti týrání zvířat a množení obchodování se zvířaty? žádné podmínky ale tvrdé tresty a vysoké pokuty, tyrani se musí vymýtit z naší společnosti, to nejsou lidi ale zrůdy

alenaskalo...@... ( 9. února 2019 11:13 )

uřízněte ji hlavu svin

kapturek ( 9. února 2019 08:02 )

tady je videt co jsou ti ochranci za spina, at se to nekomu libi nebo ne tak takove psy je nejlepsi uspat, je to to nejlepsi co pro ne muzou udelat, ale ne, panove ochranci je nechaji trpet aby se na nich mohli zviditelnit, tihle ochranci jsou vetsi spina nez vsichni ti mnozitele psu

zapletalikovi ( 8. února 2019 20:59 )

Nebylo by k těm chudáčkům jaksi milosrdnější, kdyby je uspali? Do konce života budou stejně nějak nemocní, navíc slepí.... Pomoct jistě, ale trochu rozumu by taky nezaškodilo.

koumak_z_prahy ( 8. února 2019 20:54 )

K. U. R. V. A zassrraany politici už s tím a těma lidskejma zrudama něco dělejte, to je normální nechat tento lidský odpad tyrat psi, kočky atd? Okamžitě vše odebrat, pokuty co nejvyšší a letitej kriminál těmto lidským smejdum bez svědomí! Až lidi vezmou spravedlnost do vlastních rukou, bude zle!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání