„Považovala jsem to za důležité, odjet s dětmi sem. Protože vyjádřením na facebooku o našem rozchodu se můj muž stal sice svobodným, ale nad námi s kluky sklapla mediální klec,“ zhodnotila hořce v rozhovoru pro Téma Lucie, jak ji zasáhlo, když Plekanec loni v létě veřejně oznámil konec jejich vztahu. Zpěvačka měla podle svých slov strach, že mediální zájem o ni a její situaci bude příliš velkou zátěží pro ni a její dva syny Matyáše (7) a Adama (3).

Ti jsou ostatně v cizině už zvyklí, celá rodina tam totiž žila osm let. „Matyáš chodí do stejné školy už druhým rokem. V Quebeku je totiž povinná předškolní docházka ve škole, kterou bude dítě navštěvovat. Má to tam moc rád. Mají laskavé učitele a jejich škola byla vyhlášena mezi deset nejlepších základek v Quebeku. Je státní, žádná soukromá předražená instituce jen pro vyvolené,“ vylíčila Vondráčková s tím, že do školy jezdí na kolech. V okolí se už navíc všichni znají. Ve škole se sice mluví v hodinách jen francouzsky, ovšem o přestávkách jsou povoleny i španělština a angličtina. Děti tak vyrůstají v multikulturním prostředí, což je podle ní velký dar.

Jak ale sama přiznává, zůstat v Kanadě nebyl její původní plán. „Nikdy jsem si to moc nepředstavovala, protože jsem myslela, že se spolu jako rodina vrátíme do Čech. Ale za okolností, které teď panují, mi to přijde jako špatný nápad,“ posteskla si. „Je lepší být v prostředí, kde je klid, a kluci to znají. Tatínek je může navštěvovat, kdykoli bude chtít. Chci pro ně co nejméně změn. Už tak je všechno dost jinak než dřív,“ vysvětlovala pro Téma.

Přece jen za poslední půlrok chlapci opravdu absolvovali změn hned několik. Odešel od nich táta, představil jim svoji novou partnerku Lucii Šafářovou (32), kterou si nastěhoval i domů. Syny s jejich maminkou pak přestěhoval do jiného domu v sousedství, což je podle zpěvačky trochu trápí. Zvlášť když svůj někdejší domov někde míjejí.

Zatímco v cizině má prý klid, jedna věc jí přece jen chybí. „Teplo,“ smála se blondýnka. „Teď tu byl brácha a říkal: ‚Už chápu, že když je v Praze nula stupňů, ty pořád chodíš v krátkém rukávu a já v péřovce.‘ Zažil dny, kdy bylo s větrem minus 32 stupňů.“ Jelikož se ale snaží myslet pozitivně, vzápětí dodala: „Možná, že to největší minus je vlastně plus. Zaručeně vás to otuží.“ Tak se zřejmě snaží přistupovat ke všemu. Svým potomkům prý také často připomíná, že přece „nejsou žádná ořezávátka“ a něco vydrží.

VIDEO: Lucie Vondráčková: Čím ji před Vánocemi potěšili fanoušci?

Video
Video se připravuje ...

Lucie Vondráčková dostala předčasný dárek k Vánocům. Čím ji potěšili fanoušci? Youtube.cz

 

Fotogalerie
44 fotografií