Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Velké Losiny, lázně s termálním aquaparkem. Dovádějte v léčivé vodě!

22. listopadu 2019 | 12:20

Lázeňské městečko Velké Losiny leží v podhůří Jeseníků a jeho velkou chloubou je termální aqvapark napájený z minerálních pramenů. Takže můžete jezdit na tobogánu nebo dovádět v divoké řece a u toho být ponořeni v léčivé vodě.

Ve Velkých Losinách vyvěrá celkem pět pramenů a zdejší sirné vody se mohou pochlubit vysokým obsahem blahodárných látek. Za léčbou do Velkých Losin přijíždějí například pacienti s kožními problémy, nemocemi pohybového aparátu nebo neurologickými problémy.

Procedury: Koupele, akupunktura i léčba světlem

Základem léčby je právě hydroterapie v podobě koupelí a podvodních masáží, mezi léčebnými metodami ale najdete i ty, které nejsou úplně běžné. Třeba akupunkturu nebo léčbu světlem, tzv. fototerapii. Z velké nabídky procedur si vyberou nejen ti, co přijíždějí za léčbou, ale i milovníci wellness, který by neměl uniknout jávský salon s exotickými masážemi a reflexologií nohou.

Termální aquapark: Zábava v minerální vodě

I kdybyste přijeli do Velkých Losin jen na víkend, musíte zajít do unikátního termálního aquaparku. Chlubí se devíti termálními bazény, nechybí dva tobogány, skluzavky, divoká řeka, protiproudy. Celý komplex je rozdělený na vnitřní a venkovní část a napájí ho přírodní minerální prameny. Díky tomu si to tam užijí i děti, které mají kožní problémy, a dovádění v aquaparku s chlorovou vodou by pro ně nebylo vhodné. Děti se navíc mohou zúčastnit animačních programů a jejich rodiče si zatím mohou zajít do finské, solné, parní nebo aromatické sauny.

Lesopark, historické papírny, zámek

I po procedurách a vodních radovánkách je v lázních co dělat. Projděte si lesopark se vzácnými dřevinami, navštivte renesanční zámek, který je spojený s čarodějnickými procesy, nebo ruční papírny. Ty jsou v provozu už čtyři století a nyní je to jediná manufakturní papírna v Evropě. Pyšní se krásným muzeem a tématickou prodejnou. Zastavte se také v pivovaru Zlosin, kde se výborně najíte a ochutnáte místní pivo. V okolí Velkých Losin je spousta stezek pro turisty i cyklisty.

Další tipy na výlety ve Velkých Losinách a okolí najdete ve fotogalerii. 

Autor: red, foto: archiv Termály Velké Losiny

Lázně a wellness

Lázně v ČR Nárok na lázně Kolik stojí lázně Wellness pobyty

Ve speciálu lázně a wellness najdete vše, co hledáte. Co zajímavého nabízí Karlovy VaryMariánskéFrantiškovy nebo Konstantinovy LázněTřeboňLuhačovicePoděbradyLibverdaMšené nebo třeba Toušeň? Víte, kdy máte nárok na lázně, pokud jste např. po operaci kolene, máte astmaartrózu nebo cukrovku? Chcete relaxovat? Našli jsme to nejlepší wellness pro ženypáry i seniory. Projděte si naše tipy na wellness v ČR i na Slovensku.

Video se připravuje ...