V pátek deštníky všude s sebou. Během dne bude pršet na většině území – převládat bude velká oblačnost, očekáváme zataženo až oblačno, občas déšť nebo přeháňky, na horách sněhové, postupně bude hranice sněžení klesat do nadmořské výšky 600 m. Noční teploty budou nejčastěji mezi 6 až 2 °C. Denní teploty vystoupí na 7 až 11 °C. Foukat bude mírný severozápadní vítr o rychlosti kolem 20 km/h. Velmi teplý začátek března jsme si užívali přesně před 20 lety – to se odpolední teploty dostaly přes 15 °C.

Více oblačnosti i srážek bude v neděli

Zpočátku sobotního dne bude převládat oblačno, místy musíme počítat s přeháňkami, od 400 m sněhovými. Během dne bude od západu docházet k ubývání oblačnosti a přechodně bude až polojasno. Noční teploty budou klesat ke 4 až 0 °C, na západě území ojediněle naměříme až -4 °C. V tom případě se bude tvořit náledí. Denní teploty vystoupí na 4 až 8 °C. Foukat bude mírný severozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Během neděle bude přes naše území přecházet další frontální systém. Bude zataženo až oblačno, místy s přeháňkami, na horách sněhovými. Noční teploty budou klesat na 4 až 0 °C. Denní teploty vystoupí k 8 až 12 °C. Naši pocitovou teplotu ale bude snižovat čerstvý jihozápadní vítr o rychlosti kolem 50 km/h.

Fotogalerie
10 fotografií