Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Smrtelně nebezpečný manévr u Jablonce: Polský kamioňák strhl volant do protisměru. Ohrozil dvě auta

Autor: yks - 
14. března 2019
12:54

Česká policie pátrá po řidiči kamionu, jehož neuvěřitelný řidičský přešlap málem způsobil vážnou dopravní nehodu. Šofér při bezohledném odbočování vlevo přes dvojitou plnou čáru ohrozil nejen řidiče před sebou, ale také ty, kteří jeli za ním. Navíc odbočoval v té chvíli do protisměru. Incident zachytila palubní kamera jednoho z řidičů.

Řidiči jsou z českých silnic zvyklí na ledacos. Nad některými manévry ale zůstává rozum stát. Když se jeden z nich v úterý večer ubíral po silnici I/65 u Jablonce nad Nisou, čekalo ho velice nepříjemné překvapení. Jen zázrakem unikl z pasti, kterou na něj „nastražil“ řidič polského kamionu.

Mohlo to skončit vážnou nehodou, se smrtelnými následky. V rozhodnutí odbočit doleva nezastavily řidiče kamionu ani dvě plné čáry, ani nutnost zamířit sjezdem v protisměru. To, že za ním jede auto, patrně ani nezaregistroval, protože mu odřízl cestu. Všiml si toho teprve ve chvíli, kdy se řidič jedoucí v levém pruhu ocitl vedle něj.

Video Polský řidič předvedl smrtelně nebezpečný manévr. Hledá ho policie. - Facebook/Josef Lonner
Video se připravuje ...

Řidič tohoto vozu měl čas jen na to, aby úzkou skulinou rychle projel a uhnul dřív, než mu kamion zablokuje jedinou únikovou cestu. Podařilo se mu to doslova zázrakem. Šokující incident zachytila palubní kamera protijedoucího vozu, jehož řidič záznam následně publikoval na svém facebookovém profilu.

Manévr zaujal také českou policii, která se nyní snaží vypátrat, kdo za volantem kamionu vlastně seděl. Policie teď prosí svědky incidentu, aby se jí ozvali na telefonní číslo 974 474 254 nebo linku 158. „Policisté žádají především řidiče osobního vozidla, který jel ve směru do Jablonce nad Nisou a byl jednáním řidiče nákladního vozidla bezprostředně ohrožen, aby se jim přihlásil,” řekla serveru Novinky policejní mluvčí Dagmar Sochorová s tím, že právní kvalifikace kamioňákova jednání v té době stanovena nebyla.

Srna1 ( 14. března 2019 18:46 )

Tu polskou pakaž na naše silnice nepouštět jsou to vrazi v autech viz Studénka!!!

prycsnima ( 14. března 2019 15:46 )

Voni ty poláci sou divný tvorové. Já je furt vydim s pixlou piva. A ještě k tomu souloží jen na misionáře. Hrůza.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání