Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Polského kamioňáka „zabijáka“ hledá policie: Promluvil řidič, který si „myškou“ zachránil život

Autor: yks - 
15. března 2019
15:45

Česká policie pátrá po řidiči kamionu, jehož šokující náhlé odbočení přes dvojitou plnou čáru způsobilo smrtelně nebezpečnou situaci na silnici I/65 u Rychnova na Liberecku. Policii, která po šílenci pátrá, se přihlásil řidič, kterého ohrozil asi nejvíc a který se dokázal zachránit jen díky kombinaci své rychlé reakce a obrovského štěstí.

Šofér polského kamionu v úterý večer při bezohledném odbočování vlevo přes dvojitou plnou čáru ohrozil nejen řidiče před sebou, ale také ty, kteří jeli za ním. Navíc projel nájezd v protisměru.

Zvlášť šokující byla situace pro řidiče osobního auta, který jel v té chvíli v levém pruhu. Ozval se policii a jistě se dobře pamatuje na to, jak se zachránil na poslední chvíli rychlou kličkou.

Policie nyní pátrá po kamioňákovi, který všechno způsobil. Policejní mluvčí Dagmar Sochorová informovala, že Polák nepřijížděl od Prahy, nýbrž se na silnici napojil nájezdem od Rychnova, aby pak vzápětí zase nabral směr přes dvojitou čáru do protisměrného nájezdu na opačné straně silnice.

Policisté nyní vyšetřují, zda tím naplnil skutkovou podstatu obecného ohrožení, za něž by mu hrozilo v krajním případě až osm let za katrem.

Šokující incident zachytila palubní kamera protijedoucího vozu, jehož řidič záznam následně publikoval na svém facebookovém profilu.

Video  Polský řidič předvedl smrtelně nebezpečný manévr. Hledá ho policie.  - Facebook/Josef Lonner
Video se připravuje ...

ameae ( 15. března 2019 19:05 )

Ty si vezmi svýho kačera na kolečkách a běž ho vyvenčit.

ameae ( 15. března 2019 18:19 )

Souhlasím s tebou, prasečí hlavo.

ameae ( 15. března 2019 18:09 )

V dnešní době řídí kamion jen pologramotná opice a je úplně jedno, z které je země. Nejhorší je, že se to už přenáší i do autobusů. Vezmou kohokoliv, kdo má dvě ruce a dvě nohy, prázdná hlava jim nevadí.

prasatkopepicek ( 15. března 2019 16:01 )

V prvni rade mel ten co to natocil zavolat policajty kdyz uz jel za nim a mohl jim rict SPZ i kam kamion jede. Psonka mohl byt nality nebo zfetovany a nekoho zabit. To ze to dal na FB jen ukazuje, ze je to jen idiot co chtel sbirat lajky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání