Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Prabáby věděly, jak na to: Tipy, jak zatočit s úmornou bolestí hlavy!

/
  • Bolí vás hlava? Vyzkoušejte osvědčené rady.
    25. března 2019 ● 10:33

    Patříte mezi ty „vyvolené“, které často trápí bolesti hlavy? Pokud už nechcete zobat prášky, rozhodně vyzkoušejte některý z osvědčených tipů našich babiček.

  • 1.

    Pitný režim

    Za vším hledej tekutiny! Pokud málo pijete, začne na nedostatek tekutin reagovat vaše tělo a to konkrétně bolestí hlavy. Dospělý člověk by měl na 30 kg své váhy vypít zhruba litr vody denně. Sáhněte proto hned po sklenici s vodou, ideálně s pár kapkami citronu, které vás povzbudí.

    Bolí vás hlava? Vyzkoušejte osvědčené rady.
    Autor: shutterstock.com

  • 2.

    Voda, masáž a tma

    Bolesti hlavy jsou často spjaté s krční páteří. Sedíte-li u počítače, máte na pořádnou bolest „zaděláno“. Vyzkoušejte tuto trojitou pomoc: Nejdříve si nahřejte krční páteř pod teplou vodou ve sprše. Otevřou se vám cévy a bude vám rychleji proudit krev, tím se rychleji okysličí. Pak je ideální masáž krční páteře, která uvolní svaly. To už je takřka zaručený úspěch.

     

    Pokud ani to úplně nepomůže, zalezte na chvíli pod peřinu a hlavu si přikryjte polštářem. Ticho, teplo a tma udělá své. Důležité také je pořádně vyvětrat a odstranit nejrůznější zdroje vůní, které mohou dráždit - vonné svíčky, osvěžovače vzduchu...

    Bolí vás hlava? Vyzkoušejte osvědčené rady.
    Autor: iStock

  • 3.

    Buďte jako veverka

    Jednou z příčin bolestí hlavy je také nedostatek magnézia. To si můžete zobnout třeba v podobě oříšků a nejrůznějších semínek. Opravdu hodně ho je v mandlích. Na magnesium jsou také bohaté datle, banány nebo sušené meruňky.

     

    Též zabírá potírání spánků eukalyptovým, levandulovým, bazalkovým, mandarinkovým nebo meduňkovým olejem.

    Bolí vás hlava? Vyzkoušejte osvědčené rady.
    Autor: Shutterstock.com

  • 4.

    Dejte si obklad

    Velmi osvěžující je obklad ze salátové okurky, kterou vytáhnete z ledničky. Buď ji nakrájejte na kolečka, nebo přiložte na čelo oškrábanou slupku. Podobnou službu dokáže i brambora. Spánky můžete také potírat citronem, nebo přiložit kapesník namočený v jablečném octu nebo moštu.

     

    Léčivý je také obklad. Pokud je bolest tupá a tepavá, přiložte studený obklad, může být i let v utěrce. Pokud je bodavá, musíte naopak použít obklad teplý.

    Bolí vás hlava? Vyzkoušejte osvědčené rady.
    Autor: Shutterstock.com

Dnešní horoskopy