V současné době v Letňanech žije přes 20 tisíc obyvatel. U spousty z nich nadchází příštím rokem k události, na kterou se nezapomíná. Nástup jejich potomků k prvním dnům povinné školní docházky. Pod městskou část spadají celkem tři základní školy – Generála Františka Fajtla DFC, Tupolevova a Fryčovická. Na všech těchto základních školách proběhnou zápisy ve dnech 2. a 3. dubna.

I předškoláci budou mít kam jít

Stejně tak se i poznání nových kamarádů dočkají také děti, které ještě povinné základoškolské docházky nedorostly. Zápisy do mateřských školek Generála Františka Fajtla DFC, Tupolevova, Malkovského a Příborská budou probíhat ve dnech 6. a 7. května.

Jen pro místní a sousedy

Jak v případech MŠ, tak i ZŠ se jedná o zápis na nadcházející školní rok 2019/2020. V obou případech budou přijímány ty děti, které budou splňovat kritéria podle požadavků daných škol. Tím nejstěžejnějším je především místo trvalého pobytů rodičů v Praze 18, nebo splnění kritérií ohledně spádovosti. Bližší informace o přijímání žáků lze najít na internetových stránkách zmíněných škol.