Na druhou stranu bude ale zvyšující se vlhkost vzduchu zvedat také aktivitu klíšťat, a to na středně velké riziko.

V pátek bude polojasno až oblačno, postupně bude od jihozápadu docházet k přibývání oblačnosti, na jihu území očekáváme postupně přeháňky nebo déšť. Na zbytku území bude pršet pouze ojediněle. Noční teploty budou klesat na 11 až 7 °C, na západě bude chladněji – jen 3 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na jihozápadě území na 11 až 15 °C, jinak bude 15 až 19 °C. Foukat bude mírný, postupně místy čerstvý jihovýchodní vítr s nárazy o rychlosti 45 km/h.

Víkend bude aprílový

Více oblačnosti bude hned v sobotu – to očekáváme oblačno až zataženo, zejména ve východní části území s přeháňkami nebo deštěm. Odpoledne může být v Čechách přechodně i polojasno. Noční teploty budou klesat na 7 až 3 °C. Nejvyšší odpolední teploty vystoupí na 11 až 15 °C. Foukat bude mírný jihovýchodní vítr o rychlosti do 20 km/h.

V neděli očekáváme převážně oblačno, opět místy s přeháňkami. Noční teploty budou klesat k 5 až 1 °C, takže se po ránu tepleji oblékněte. Nejvyšší denní teploty už budou příjemné – nejčastěji mezi 12 až 16 °C. Vát bude slabý jihovýchodní vítr o rychlosti do 15 km/h.

V Alpách napadlo i přes metr sněhu

Pokud vás ještě láká lyžování, potom si na víkend naplánujte výlet do Alp – tam totiž od nadmořské výšky 1200 m nad mořem napadlo i přes metr nového sněhu. Nejvyšší novou sněhovou pokrývku hlásí švýcarské Alpy.

Fotogalerie
20 fotografií