Zatímco pondělní nejvyšší odpolední teploty šplhaly až ke 20 °C, od čtvrtka budou nejnižší ranní teploty klesat ke 2 až -2 °C, v horských oblastech bude až kolem -6 °C. Od pátku do konce týdne se budou nejvyšší odpolední teploty zastavovat nejčastěji mezi 4 až 10 °C. Srážek sice nebude mnoho, ale sněhové vločky mohou přechodně zabloudit i do středních poloh. Na horách se bude sníh držet.

Ještě na začátku tohoto týdne jsou v Evropě střední teploty srovnatelné, místy i vyšší v porovnání s teplotami ve Středomoří. Výrazné ochlazení ve druhé polovině týdne očekáváme v celé Evropě střední a západní. Na jihu Evropy budou i nadále nejvyšší odpolední teploty stoupat ke 20 °C.

Velikonoce přinesou návrat dvacítek

Výrazné ochlazení v tomto období ale není nic neobvyklého pro naše zeměpisné šířky a setkáváme se s ním relativně pravidelně. Podobnou situaci jako letos přinesl například rok 2017.

Výrazné ochlazení naštěstí nebude trvat dlouho a už velikonoční týden přinese návrat jarního počasí. Numerické modely dnes už „vidí“ počasí na Velikonoce. A vypadá to velmi příznivě – převládat by měla malá oblačnost a přeháňky se budou vyskytovat pouze ojediněle. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat kolem 20 °C.

Fotogalerie
11 fotografií