Požár vypukl v nedělní velikonoční podvečer. „Na operační středisko byl nahlášen požár pily v Bílovci krátce před 19 hodinou. K požáru bylo ihned vysláno celkem pět jednotek hasičů,“ sdělil mluvčí hasičů Lukáš Popp.

Zachraňovali aspoň dřevo

Na místo vyrazili profíci i dobrovolní hasiči z nejbližšího okolí. „Při příjezdu první jednotky na místo události byla již celá budova v plamenech. Hasiči proto ihned nasadili dva vodní proudy na likvidaci požáru, aby ochránili i přilehlou budovu a uskladněné dřevěné desky,“ popsal zásah Popp.

Oheň odolával necelou hodinu. „Na místě zasahovalo celkem pět cisternových automobilů. Hasiči lokalizovali požár za dvacet minut od nahlášení události, celkovou likvidaci ukončili minutu po osmé hodině večerní,“ dodal hasič.

Příčinu vyšetřují

Další hodinu ještě jedna z dobrovolnických jednotek dohlížela na požářiště. Co vznícení budovy způsobilo, se zatím neví. Škoda je však skoro milionová.  „Celková škoda byla předběžně vyčíslena na 950 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je v šetření Policie ČR a vyšetřovatelů Hasičského záchranného sboru,“ uzavřel Lukáš Popp.

VIDEO: I požár chatky může být mohutný.