Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Senátorka popírá, že za globální změny může člověk. Jako „důkaz“ tasila dinosaury

Autor: tva - 
25. dubna 2019
20:36

Australská politička Pauline Hansonová a šéfka pravicově-populistické strany One Nation se v televizní debatě dostala do sporu s moderátorkou. Zprávu přinesl portál Daily Mail. Australská senátorka nazvala globální oteplování „uměle vytvořeným strašákem“ představitelů levice a popřela, že by za klimatické změny byl zodpovědný člověk. Svůj názor se navíc rozhodla podložit nečekaným argumentem. 

Podívejte se, co se stalo dinosaurům. Jak vymřeli? To přece nezpůsobili lidé! Globální oteplování je strašák, který se některým lidem hodí do krámu. Pokud se klimatické změny skutečně odehrávají, není to vlivem člověka, nýbrž přírody. Existují sopečné erupce – při těch se přeci do vzduchu dostávají uhlíkové emise. I oceány to způsobují,“ stála si za svým politička.

Zaskočená moderátorka se pro jistotu zeptala, zda Hansonová skutečně popírá globální oteplování. Australská senátorka jí odpověděla, že neexistuje žádný vědecký důkaz o tom, že by ve státu Queensland, který v horní komoře reprezentuje, probíhaly klimatické změny, za kterými stojí lidský faktor.

Senátorku Hansonovou nepřesvědčila ani data australského meteorologického úřadu. Nepřímo je označila za nepravdivé a naznačila, že údaje jsou zkreslené. Politička je v Austrálii známou zastánkyní stavby kontroverzního uhelného dolu poblíž města Clermont ve státu Queensland, proti němuž protestují australští zelení a jejich sympatizanti.

hafblaf ( 25. dubna 2019 22:44 )

To je fakt, jak bychom mohli něco likvidovat, vždyť my jsme "Homo sapiens".

Zobrazit celou diskusi