Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu by sněžení mělo přes den přetrvat zejména v polohách nad 900 metrů nad mořem. Oblačnost začne ubývat až k večeru. Teploty by přes den na horách měly dosáhnout maximálně pěti stupňů, v nižších polohách do deseti stupňů Celsia.

Čeká nás týden plný přeháněk 

V pondělí bude podle Českého hydrometeorologického ústavu oblačno až zataženo, místy polojasno. Během dne lze očekávat přeháňky, v místech nad 800 metrů i sněhové. V západní polovině Čech mohou noční teploty klesnout až na -2 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od 8 do 12 °C. Vát bude severozápadní až severní vítr rychlostí 3 až 7 m/s.

Úterý bude polojasné, místy oblačné s přeháňkami. Ve vyšších polohách na severu země budou srážky smíšené a sněhové. Večer pak budou ustupovat. Noční teploty mohou klesnout až k -1 °C, nejvyšší denní vystoupají až na 13 °C. Foukat bude mírný západní až severozápadní vítr s maximální rychlostí 5 m/s.

Sváteční středa bude nejteplejším dnem týdne. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od 14 do 18 °C. Noční teploty klesnou na 4 až 0 °C. Během dne bude jasno až polojasno, v průběhu dne přibude oblačnosti. V Čechách lze večer místy očekávat déšť. Vítr bude vát z jihu a jihovýchodu rychlostí 3 až 9 m/s, ve východních Čechách s nárazy až kolem 15 m/s.

Ve čtvrtek bude zataženo až oblačno. Na většině území bude občasný déšť a přeháňky. Denní teploty vystoupají na 12 až 16 °C. Mírný jižní vítr se změní na jihozápadní až západní. Vát bude rychlostí 3 až 7 m/s. 

Páteční den bude oblačný až zatažený s občasným deštěm a přeháňkami. Noční teploty klesnou na 8 až 4 °C, ve dne bude 12 až 16 °C. Vítr bude vát ze západu rychlostí až 7 m/s. 

Víkend bude výhledově oblačný až zatažený. Na horách budou sněhové srážky. V noci teploty klesnou ke 2 °C a ve dne se budou pohybovat mezi 8 a 15 °C.

Fotogalerie
10 fotografií