Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Liberečan přišel pálit čarodějnice v nacistické uniformě! Hrozí mu kriminál

Liberečan přišel na pálení čarodějnic v nacistické uniformě.
Liberečan přišel na pálení čarodějnic v nacistické uniformě.  (Autor: Policie ČR)
Autor: lm - 
8. května 2019
10:39

Na pořádný problém má zaděláno 45letý Liberečan, který se rozhodl přijít na pálení čarodějnic v nacistické uniformě. Přímo z akce si ho odvezla na služebnu policie. Nyní mu hrozí kriminál!

K incidentu došlo 30. dubna při pálení ohňů na libereckém sportovišti. Mezi různými čarodějnými zjeveními vyčníval muž oděný v černé uniformě, s čepicí se stříbrnou lebkou a páskou na ruce s hákovým křížem. "Tmavě oděná postavička 45letého muže z Liberce, pohybující se mezi nechápajícími lidmi a stánkem s pivem, zaujala pozornost také mužů zákona. Nekompromisní zásah policistů proti oděnci v nacistické uniformě s reáliemi SS na sebe nenechal dlouho čekat," popsal policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

"Policisté „oblékače“ zadrželi a převezli na služebnu obvodního oddělení. V jásot nad v uniformě oděným jedincem nepropukal ani přístroj na zjišťování alkoholu v dechu. Vykázal hodnotu bezmála 1,5 promile. A tak putoval 45letý Liberečan, oděný již jen v erárním mundúru, za dveře policejní cely, kde zpytoval svědomí do následujícího dne," doplnil Robovský.

Muž byl následující den obviněn z přečinu projev sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka. V případu odsouzení mu za to hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání