V noci na pátek bude opět chladno, teploty budou nejčastěji v rozmezí 7 až 3 °C. V pátek během dne už se ale ohřejeme. Do Česka dorazí oteplení a nejvyšší denní teploty se zastaví těsně pod dvacítkou – mezi 15 až 19 °C. Teploty navíc pocitově nesníží ani silný vítr, jak bylo v těchto dnech zvykem, vát by měl zítra jen slabý jihovýchodní vítr o rychlosti do 15 km/h.

O víkendu vyměníme kabáty za trička

Víkendové počasí nás bude lákat do přírody. V sobotu bude většinou polojasno, během odpoledních hodin se bude ojediněle tvořit kupovitá oblačnost s přeháňkami nebo bouřkami. Bouřky očekáváme zejména v horských oblastech. Noční teploty budou klesat na 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty překročí někde dvacítku, budou v rozmezí 19 až 23 °C. Foukat bude i tentokrát mírný jihovýchodní vítr o rychlosti maximálně do 20 km/h, v bouřkách zesílí.

Déšť i bouřky v Česku sledujte na radaru

Další nárůst teplot vzduchu přinese neděle. Bude polojasno, během nedělního odpoledne místy až oblačno s přeháňkami a bouřkami. Noční teploty zůstanou relativně vysoko - mezi 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí k letním hodnotám tj. k 21 až 25 °C. Mírný jihovýchodní vítr bude dosahovat rychlosti kolem 20 km/h.

První polovina května byla nejchladnější za posledních 28 let

Pozitivní zprávy ohledně opravdu vydařeného počasí o víkendu vystřídá zpráva, která je o poznání méně optimistická. Vysoké víkendové teploty, dosahující vrcholu v neděli, totiž budou na delší dobu poslední. Už na začátku pracovního týdne meteorologové totiž očekávají ochlazení a opětovné navrácení oblačnosti i dešťových srážek.

Nutno říct, že letošní první polovina května byla nejchladnější za posledních 28 let. Ani druhá polovina zřejmě nebude extra teplá. Vloni na konci května panovalo tropické počasí, na to si letos budeme muset zřejmě počkat nejméně do června. Alespoň ale snad deštivější počasí zmírní sucho, které Česko následkem loňského až příliš horkého počasí beze srážek sužuje.

Fotogalerie
12 fotografií