Ještě v pátek budeme během dne potřebovat deštníky a to zejména na severozápadě území – tam se bude rozpadat okluzní fronta. Zpočátku dne bude většinou polojasno, v Čechách během dne až oblačno a na severozápadě území místy přeháňky. Noční teploty budou klesat k 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 19 až 23 °C. Vát bude slabý severozápadní vítr o rychlosti do 15 km/h. Pátek tak udělá definitivní tečku za teplotně podprůměrným květnem, který byl nejchladnější od roku 1991.

O víkendu konečně do plavek

Víkendové počasí sice bude lákat k vodě a do plavek, ale první letošní koupáni bude aktuální jen pro otužilce. Teplota vody se v přírodních koupalištích pohybuje nízko – nejčastěji mezi 12 až 17 °C. V sobotu bude většinou polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti očekáváme ojediněle přeháňky nebo bouřky. Noční teploty budou klesat ke 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na letní hodnoty tj. 21 až 25 °C. Vát bude slabý proměnlivý vítr o rychlosti do 15 km/h. Nedělní počasí nebude mít chybu - bude jasno až polojasno. Noční teploty budou klesat ke 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty budou vysoko - mezi 24 až 28 °C. Foukat bude mírný východní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Koupání ve Středomoří

Ve Středomoří je počasí na koupání už v plném proudu - nejvyšší teploty - až na 35 °C, panují ve Španělsku a na jihu Turecka, Baleárské ostrovy hlásí 30 °C, v Itálii a v Řecku jsou to teploty nejčastěji do 28 °C. Teplota moří se pohybuje nejčastěji od 17 do 21 °C, ve východním Středomoří až 24 °C.

Fotogalerie
13 fotografií