Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Útočník zastřelil 12 lidí na úřadu: Vraždil vyhozený zaměstnanec?!

Aktualizováno -
1. června 2019
08:24
Autor: ČTK - 
1. června 2019
05:47

Páteční střelba v obecním správním centru ve městě Virginia Beach na východním pobřeží USA si vyžádala nejméně 12 obětí. Útočník, který zemřel při přestřelce s policií, byl podle šéfa místní policie dlouholetý městský zaměstnanec. Podle zatím nepotvrzených informací dostal ve čtvrtek výpověď.

Střelec podle policie zemřel, když policisté opětovali střelbu ve správní budově vedle radnice. Za mrtvého byl prohlášen v nemocnici, kam byl později převezen. Pachatel vyzbrojený pistolí s tlumičem předtím zasáhl také jednoho policistu, který ale přežil díky neprůstřelné vestě.

Podle šéfa policie ve Virginia Beach Jamese Cervery byl střelec sám a střílel do lidí "nahodile". Šest zraněných bylo převezeno do nemocnic. Cervera řekl, že to byl dlouholetý běžný městský zaměstnanec a byl roztrpčený. Přesné okolnosti střelby jsou však podle něj předmětem vyšetřování. "Opravdu máme víc otázek než odpovědí," podotkl policejní šéf.

Policie dříve na twitteru sdělila, že reagovala na střelbu v budově číslo 2 obecního správního střediska, a vyzvala veřejnost, aby se oblasti vyhýbala.

Nejtragičtější den v dějinách města

Virginia Beach leží u atlantského pobřeží a s přibližně 450.000 obyvateli jde o největší město Virginie. "Je to nejdrtivější den v dějinách Virginia Beach," okomentoval tragickou událost starosta Bobby Dyer.

Podle Reuters se jedná o nejkrvavější útok na pracovišti ve Spojených státech od letošního února, kdy tovární dělník ve městě Aurora ve státě Illinois zabil pět svých kolegů poté, co dostal výpověď z práce. Nejhorší krveprolití ve veřejném prostoru způsobil v říjnu 2017 v Las Vegas Stephen Paddock, který postřílel 58 lidí a bezmála 900 dalších zranil. Střílel z pokoje ve 32. patře hotelu na 22.000 účastníků koncertu country hudby pod širým nebem. Vyšetřovatelé jeho motiv nezjistili.

sekebo ( 1. června 2019 07:54 )

V júesej se ročně zastřelí nebo je zastřeleno přes 30000 lidí, cca 100 denně. A americké zbrojovky mají radost z tamní "svobody" nakupování střelných zbraní.

Manowar ( 1. června 2019 07:04 )

Amerika náš vzor.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání