Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hororový festival psího masa: Roztomilé chlupáče vaří klidně zaživa, dětem před očima

Autor: yks - 
29. června 2019
21:04

Každý rok pořádají v čínském městě Jü-lin festival psího masa, proti kterému protestují snad všichni odpůrci týrání zvířat na světě. Není divu, vždyť při něm zemře přes 10 tisíc psů, mnozí navíc neskutečně krutým způsobem.

Tento článek není vhodný pro slabší povahy, protože popisuje krutou praxi, jíž jsou v Číně podrobeni čtyřnozí společníci člověka. Každoroční takzvaný Festival liči a psího masa probíhá ve dvoumilionovém čínském městě Jü-lin, které se nachází na jihu Číny. Každoročně při něm zahynou desítky tisíc pejsků, všichni  z jediného důvodu. Aby se proměnili v pochoutku na talířích a v miskách milovníků jejich masa.

Čínský festival je však otřesný nejen kvůli množství zvířat, která přijdou o život během 10denního krvavého maratonu, ale také s ohledem na to, jakým způsobem pejsci ukončí svůj život. Některé chytili na ulici, jiné ukradli jejich právoplatným majitelům. Všichni se ale ocitnou nacpaní v malých klecích, kde prožijí své poslední dny či hodiny. 

„Většina těch zvířat není usmrcena přímo, ale je omráčena silnou ranou do hlavy. Poté často přijdou k sobě. V té době jsou však už v hrnci vařená zaživa, nebo jim opalují srst,“ popsal Keith Guo z organizace bojovníků za práva zvířat PETA. To všechno se prý často děje před očima dětí, které nechápavě přihlížejí, jak se týraná zvířata marně brání, když vidí osud těch psů, kteří šli na řadu před nimi, nebo se pokoušejí v poslední agonii nadzdvihnout pokličku drženou na místě dvěma muži. 

Ani když na psa nepřijde řada a neprodá se, svému osudu neunikne a jeho majitelé ho neušetří. „S největší pravděpodobností zabijí i neprodané psy, protože je nehodlají živit celý rok do dalšího festivalu, skončí v továrně na psí granule,“ dodal Keith s tím, že po celé Číně ročně zemře na maso 6-10 milionů psů.

hogofogo173 ( 3. července 2019 07:43 )

Tipuji, že naši čuníci a krávy se taky moc nebaví předtím, než je vykuchají a my je následně sežereme...

ivuska1 ( 2. července 2019 14:42 )

Cinani nejsou lidi, podle toho se take chovaji. Clovek by takove zrudnosti nebyl schopny. Takovou krutost a bezcitnost !!!

gigon ( 2. července 2019 14:38 )

Ty si syn stareho vola pitomec,

gigon ( 2. července 2019 14:34 )

Ve Větnamu žerou potkany ,,,, i tu v Česku a jak Čechum chutna panečku....

ablablab ( 2. července 2019 10:12 )

Jestli jedí psi je jedna věc, ale neznám českou kuchařku, či kuchaře který by vařil kuřata živá, nebo stahoval z kůže živého králíka. Takže nás prosím nesrovnávejte, protože rozdíl je nesrovnatelný.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání