Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Česko vydalo do Německa kamioňáka Jaroslava: Hrozí mu doživotí!

Autor: DH, ČTK - 
2. července 2019
16:50

Česká republika vydala ke stíhání do Německa řidiče kamionu Jaroslava N., který počátkem roku nebezpečně předjížděl se svým vozem nedaleko hranic a ohrozil přitom protijedoucí autobus. Rozhodnutí o vydání potvrdil Vrchní soud v Olomouci poté, co tak rozhodl Krajský soud v Brně. Čechovi hrozí v Německu za jeho čin i doživotní trest. 

V Německu se muž bude zpovídat z pokusu o vraždu. Jeho manévr, za který skončil v březnu ve vazbě, zachytila palubní kamera z kabiny předjížděného nákladního vozu.

Krajský soud rozhodl o vydání řidiče do Německa na konci května, muž však podal stížnost. „Vrchní soud ve věci rozhodoval 18. června. Obžalovaný byl do Německa vydán ve čtvrtek 27. června,“ uvedla zástupkyně mluvčí krajského soudu Miroslava Klusová. Vyšetřovatelé muže viní z pokusu o vraždu, uvedla ČT s tím, že případný trest si odpyká v tuzemsku a přizpůsobí se tuzemským sazbám.

Případ se stal letos v lednu na silnici B12 v Bavorsku v německo-českém pohraničí. Dvaapadesátiletý řidič tehdy předjížděl ve chvíli, kdy byl provoz v daném směru po krátkém rozšíření na dva pruhy opět svedený do jednoho pruhu. Předjíždějící kamion se v hustém provozu těsně vyhnul čelnímu střetu s protijedoucími vozidly, kterými byl autobus a kolona osobních aut.

Německá média informovala o tom, že by kolize měla katastrofální následky. Řidič vsetínské společnosti Mikostar logistics už po zveřejnění záběrů dostal výpověď z práce.

krtek. ( 2. července 2019 17:55 )

o vysku trestu nejde, tady je treba zajistit aby se takovy kamikadze uz nedostal za volant, stejne jako to prase co predjizdelo na zeleznicnim prejezdu., takovych dusevne postizenych bohuzel za volantem potkavam dost. Skoda ze nemam kameru , zdrovna nedavno mne predjizdel jeden vypatlanec prez plnou ve vesnici , asi mu vadilo ze dodrzuju rychlost...

analog ( 2. července 2019 17:39 )

Ale nedaji mu dozivoti.Tolik nedostane v Nemecku ani vrah. reknou ze mu preskocilo a pujde do lecebny.

muccy ( 2. července 2019 17:21 )

Pro rodinu to je špatná zpráva... ale i laik pozná, že si za to řidič může sám ... mohl se v poho zařadit před řidiče, který jej natáčel, ale raději chtěl za všech okolností a hlavně bezohledně předjet kamion před sebou.... a spoléhat na to, že jej nikdo nepozná v dnešní době je nesmysl ... tento případ snad bude ponaučením ostatním řidičům ... vše nelze řešit pouze pokutami...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání