Čtvrteční den bude slunečný – očekáváme jasno až polojasno. Noční teploty budou klesat k 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty se zastaví na letní hranici – tedy mezi 21 až 25 °C. Vát bude pouze slabý severozápadní vítr o rychlosti do 15 km/h. Také v pátek očekáváme jasno až polojasno. Noc bude ještě relativně chladná – po ránu naměříme jen 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 23 až 27 °C. Foukat bude mírný severozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h. V roce 2015 se nejvyšší odpolední teploty pohybovaly až na 35 °C, to v roce 2007 přinášel teploty jen do 20 °C.

O víkendu se přeháňky vyskytnou pouze ojediněle

Během víkendu nás budou svým okrajem ovlivňovat frontální systémy, oblačnost ale bude zůstávat jen malá. V sobotu bude jasno až polojasno, během dne při přechodně zvětšené oblačnosti jen ojediněle s přeháňkami. Noční teploty naměříme mezi 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty budou na koupání – nejčastěji mezi 24 až 28 °C, na jihovýchodě území bude až 29 °C. Foukat bude mírný západní vítr o rychlosti do 20 km/h.

V neděli bude jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti se ojediněle vyskytnou přeháňky. Noční teploty se zastaví na 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 23 až 27 °C. Foukat bude mírný severozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Extrémně vysoké teploty se hned tak nevrátí

Teploty vysoko přes 30 °C, kterými odstartoval letošní červenec, se hned tak nevrátí. Teploty ale na koupání budou. Druhý prázdninový týden bude polojasný až oblačný, místy, postupně ojediněle s přeháňkami a teplotami nejčastěji mezi 22 až 28 °C.

Do přírody s repelentem a opalovacím krémem

I přes suchý charakter počasí zůstává aktivita klíšťat na vysokých hodnotách – pokud se chystáte do přírody, poté jedině s repelentem. Také UV index bude vysoko – navíc se délka slunečního svitu bude místy pohybovat i přes 14 hodin za den. Proto použijte opalovací krémy, sluneční brýle a pokrývku hlavy.

Fotogalerie
43 fotografií