Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chorvatsko zasáhly bouřky, kroupy a záplavy: Velké škody a zranění lidé

Autor: tva - 
8. července 2019
14:25

Chorvatsko zasáhly v neděli silné bouřky, po kterých zůstaly obrovské materiální škody. Ničivé počasí se podepsalo zejména na jihu země. Bouřky doprovázel silný vítr, kroupy a silný déšť, který na některých místech způsobil dokonce záplavy a zcela ochromil dopravu. Prognóza meteorologického úřadu však výrazné zlepšení stavu počasí neslibuje a úřady vydaly nejvyšší možné varování. Informuje o tom chorvatský zpravodajský portál 24sata.hr.

Následkem bouřek na území Chorvatska padaly stromy, které často poškodily automobily, karavany, a dokonce i budovy. Nebezpečí představovaly také kroupy velikosti tenisových míčků. Výjimkou nebyly ani výpadky elektřiny. Bez proudu byli hodiny například obyvatelé obce Desinić.

V Chorvatsku udeřily silné bouřky. Stromy a kroupy poškodily auta a budovy, záplavy ničily úrodu zemědělcům V Chorvatsku udeřily silné bouřky. Stromy a kroupy poškodily auta a budovy, záplavy ničily úrodu zemědělcům | Facebook IstraMet

V přímém nebezpečí se tak ocitli například lidé ubytování v místním kempu, kde na ně padaly stromy a větve. Ve městě Vukovar byly dvě ženy zraněny následkem krupobití a v obci poblíž Drenovci spadl ze střechy muž. Míra jeho zranění je prozatím neznámá.

Zaplavené ulice ve městech způsobily výrazné potíže s dopravou. V zemědělských oblastech pak napáchala valící se voda škody na úrodě, které mohou pro spoustu farmářů znamenat ohrožení jejich životní situace.

uspecle ( 9. července 2019 18:30 )

Přejít na SpFling.com - skvělé seznamka pro dospělé s inteligentní vyhledávací systém najít sex partnera!

prycsnima ( 9. července 2019 11:12 )

Najdete nahé ženy v Chorvatsku. Ku rac hleda pi čku. Job tvojí mať.

petrmrkk ( 9. července 2019 10:30 )

Naaaaajděete nahé ženy ve vašem městě zde : turl.ca/zeny

jasnovidec01 ( 8. července 2019 20:13 )

né to je de.bil. co pouští vir do PC a já ho pořád nahlašuju,má několik změn před jménem petrr

Zonty ( 8. července 2019 18:49 )

nypetrr: Překonalo tvoje IQ výšku kýblu? Řekl bych, že ani náhodou.

Zobrazit celou diskusi