Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kroupy a tornádo v Itálii: Z nebe padal led jako grep, lidé skončili v nemocnici

Autor: Mii - 
10. července 2019
19:05

Počasí u Jadranu poslední dny ukazuje svoji temnější tvář. Nejdříve se bouřková smršť prohnala Chorvatskem a ve středu mraky doputovaly i na druhý břeh k Itálii. Přímořský region Abruzzo tu kolem poledne zasáhly kroupy o velikosti grepů, informuje italská agentura ANSA. Nejméně osmnáct lidí bylo zraněno. Někteří museli do nemocnice.

Kroupy poškodily také majetek, podle agentury vznikly škody na vozidlech a kolejích. Na některých místech vznikly dopravní komplikace. Poškozeno bylo i několik polí a solárních panelů na nich, upozornili zemědělci.

K podobným komplikacím došlo v úterý v Chorvatsku. Přes region se od pondělí přesouvá superbouře, kterou doprovází právě silné krupobití a větrno. Je vydáno rovněž varování proti tornádům, uvedl web Severe Weather Europe. To se podle sociálních sítích objevilo ve středu u italského letoviska Milano Marritima. 

Azertyui ( 13. července 2019 07:21 )

Je to hrozné co se teď děje. Lepší nikam na dovolenou do zahraničí nejezdit. Když vás nesežere žralok tak někoho zabíjí kroupy, udeří blesk, utopite se a ještě vás odnese tornádo a nebo na vás spadne barák. To abychom se modlili, abychom domů neleteli v v cinove rakvy. I když se neví jestli kromě žraloka nás ty přírodní katastrofy nezastinou i v Česku.

Zobrazit celou diskusi