Tragická nehoda se stala loni v červnu na silnici mezi Tachovem a Rozvadovem u obce Hošťka. Alexandr Č. při projíždění levotočivé zatáčky dostal v rychlosti nejméně 86 km/h smyk, vyletěl z cesty, kde pravým bokem a částečně i střechou narazil do dvou vzrostlých stromů.

„Spolujezdec na zadním sedadle David Č. (†28) byl těžce zraněn a v nemocnici pak zemřel. Příčinou smrti bylo pohmoždění mozku společně se zlomeninou spodiny a klenby lební,“ řekl státní zástupce Jakub Kubias.

Druhý spolujezdec Jan S. (42) vyvázl z nehody s pohmožděninami a otřesem mozku. „Obžalovaný před jízdou vypil několik panáků tvrdého alkoholu a v průběhu jízdy užil ještě kokain. Po nehodě zjišťoval, jak je na tom jeho pes. O zraněné v autě se nezajímal. Z místa odjel s jiným řidičem, který ho odvezl se psem k veterináři do Plzně. Odjel, aniž by zraněným poskytl první pomoc,“ dodal Kubias.

Obžalovaný: Neujel jsem

Alexandr Č. odmítá, že by od nehody ujel. „Nevěděl jsem, že ten kluk zůstal zraněný na zadním sedadle. Byl jsem v šoku. Moje fenka Sára, kříženec chrta staforda, brečela, byla celá od krve, tak jsem se věnoval jí. Měl jsem dojem, že v autě jsou oba dva v pořádku,“ řekl Alexandr Č.

Nesouhlasím s tím, že jsem neposkytl první pomoc. Byl jsem v šoku, byl jsem zmatený, bylo to šílené, nebyl jsem schopný přemýšlet, co se vůbec děje. Když u nás zastavilo auta, jeden pán vlezl dozadu k Davidu Č. Druhý muž se postaral o Jana S. Jeden z nich říkal, že je záchranář. Taky zavolali sanitku. Věděl jsem, že je o ně postaráno,“ uvedl Alexandr Č.

Bulhara, který zastavil u naší bouračky, jsem požádal, aby mě se psem odvezl k veterináři do Plzně. Odtud jsem se chtěl vrátit zpět na místo nehody. Tady mě ale zadrželi policisté,“ dodal Alexandr Č. 

V autě byl kokain

Policisté v havarovaném autě VW Passat také našli balíček se 40 g kokainu. „Nejsem žádný dealer drog. Měl jsem u sebe 40 g kokainu, ale proto, že když ho koupíte více, vyjde levněji. Složili jsme se na něj tři, každý pro svou potřebu. Těch 40 g jsem koupil v Praze za 56 tisíc Kč. Gram tak vyšel na 1400 Kč. Kdybych ho koupil méně, gram by stál 2500 Kč,“ hájil se obžalovaný. Za usmrcení z nedbalosti, neposkytnutí pomoci a za přechovávání a distribuci drog mu u Krajského soudu v Plzni hrozí až 12 let vězení.

VIDEO: Fatální nehoda na tuningovém srazu.