Tajemství dokonalé postavy vévodkyně Kate? Díky tomuto cvičení je štíhlá!

  • Tajemství dokonalé postavy vévodkyně Kate? Díky tomuto cvičení je štíhlá!
    21. července  2019 
     06:00

    Kate je známá nejen kvůli vybranému vkusu, pokud jde o outfit. Obdivujeme také její super štíhlou postavu, kterou si udržuje i coby trojnásobná maminka. Co pro sebe dělá vedle toho, že si dává pozor na to, co jí? Samozřejmě taky cvičí a hýbe se. Fyzická aktivita není Kate proti srsti, pohyb miluje a nedá na něj dopustit. Možná i proto je pořád tak hubená a ve formě. Která cvičení má nejraději a co ji opravdu baví?

    Toužíte mít tělo jako Kate? No, nebude to tak snadné, protože Kate má v sobě sportovního ducha odmalička, a pokud nejste zvyklá se hýbat, budete na sobě muset zapracovat. Ale pokud se pravidelně hýbete, pak to hravě zvládnete. Na druhou stranu zůstaňte při zemi, Kate Middleton je vzhledem ke svému postavení nucena dobře vypadat, a proto vynakládá veškeré úsilí, aby zůstala ve špičkové formě. Vzít si z ní ale příklad můžete, zejména z její disciplinovanosti a intenzivního trénování.

     

  • Kate miluje venkovní aktivity – běh a veslování

    Autor: iStock

     

    Pokud má Kate na výběr mezi cvičením v posilovně a tréninkem venku, je jasné, co si vybere. Půjde ven. Baví ji pobývat na čerstvém vzduchu, takže ideální je pro ni kardio trénink pod širým nebem. Jejími nejoblíbenějšími fyzickými aktivitami jsou běhání a překvapivě veslování. Když princ William a Kate rekonstruovali své královské apartmány v Kensingtonském paláci, vybudovali tam taky vlastní posilovnu. Posilovna je vybavena mimo jiné veslovacím trenažérem (samozřejmě) a eliptickým trenažérem (simuluje mimo jiné běžkové lyžování). Díky veslování posiluje Kate paže a při běhu zase lýtkové a stehenní svaly.

     

  • Kate miluje plavání

    Autor: iStock

     

    Na pozemku královského paláce je taky vybudován bazén. Kate totiž velmi ráda plave. Plavala po celou dobu těhotenství, a dokonce jen několik málo dnů před porodem princezny Charlotte. O plavání je známo, že zlepšuje výdrž i držení těla. Aby plavání ale přineslo účinek, měli byste plavat v bazénu s teplejší vodou ve stejnoměrném tempu minimálně půl hodiny. Intenzita plavání by se měla pohybovat mezi 60–70 % maximální tepové frekvence. Nejprve uplavte dva bazény volným stylem na rozehřátí a teprve pak začněte s tréninkem. Zvolte svižné tempo v libovolném stylu tak, abyste zvládli aspoň 40 pětadvacetimetrových bazénů.

     

  • Kate kombinuje různé druhy cvičení

    Autor: iStock

     

    Kate je typický „multi-tasker“, tedy osoba, která kombinuje různé druhy cvičení najednou. Nechce totiž ztrácet čas a zabíjí dvě mouchy jednou ranou. Když provozuje kardio cvičení, často taky zvedá břemena, a praktikuje tedy silový trénink. Často taky kombinuje dřepy s výpady a push-upy (kliky). Jde o takzvaný 11minutový program 5BX. Pět základních cvičení děláte po dobu jedenácti minut.

     

    Co všechno tenhle krátký program obsahuje? Nejprve se ze vzpřímeného postoje 13x předkloníte k levé noze a 13x k pravé noze. Druhá pozice se cvičí vleže na zádech. Ruce máte podél těla, hlavu a krk zvedáte do polohy, z níž uvidíte svá chodidla. Opakujete 19x. Třetí cvik je už náročnější – lehnete si, ale na břicho s rukama podél těla. Pokusíte se zvedat trup a tento cvik opakujete 40x. Pak uděláte 17 kliků a na závěr si dopřejete kardio v podobě 6minutového běhu na místě na běžícím pásu.

     

  • Kate miluje jógu a pilates

    Autor: iStock

     

    Vedle silového a kardio tréninku, veslování a plavání si Kate ráda protáhne všechny části svého těla při józe. Tvrdí, že díky józe se po porodech vrátila velmi brzo na svou velikost 6 (u nás velikost 34). Navíc zjistila, že jóga je skvělá věc při odbourávání stresu. Asány, neboli pózy, uvolňují kyselinu mléčnou, která se vytváří během intenzivního cvičení, a usnadňují procházení kyslíku tělem.

     

    Výhodou jógy je také to, že při ní dochází k aktivaci veškerých vnitřních procesů v těle, tedy i k nastartování metabolismu. Asány jsou také propojeny s akupresurními body, které se během cvičení stimulují, a které tak ovlivňují činnost žláz s vnitřní sekrecí. Mají tak vliv na trávení, vylučování a metabolické procesy.

     

     

/
Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji