Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Česká rodina čekala tři dny na pomoc u polské silnice: Po dovolené se jim rozbilo auto

Autor: chal - 
20. července 2019
15:00

Pořádně nepříjemnou tečku za dovolenou u moře zažila pětičlenná rodina z Náchoda. Češi kvůli porouchanému autu strávili v Polsku tři dny na odstavném parkovišti! Teprve potom je vysvobodil všímavý řidič kamionu. Zoufalé rodiny se ujali obyvatelé nedalekého města Goleniów, kteří Čechům zadarmo opravili auto a nechali je přespat v hotelu.

Manželé Eva s Janem z Náchoda se svými třemi syny Honzou, Jakubem a Adamem zažili něco mezi groteskou a příběhem o trosečnících. Auto porouchané, telefony nefungovaly, v peněžence po dovolené zůstalo jen pár drobných, pomoc v nedohlednu…

Češi ani neměli tušení, kde přesně jsou, a v dohledu nebyly žádné domy ani benzinky. Auta na rychlostní silnici kolem vždy jen prosvištěla a nikdo u rodiny nezastavil.

Dovolenkáři z Náchoda se nepříjemnou situaci rozhodli „vyřešit“ poměrně svérázně – na auto vyvěsili cedulku s nápisem SOS a čekali, jak se situace vyvrbí. A plán skutečně vyšel, volání o pomoc zafungovalo!

Bohužel však až po třech dnech strávených na odstavném parkovišti. Čechů si pak všiml řidič kamionu, který zavolal strážníky.

 

Tím polská noční můra skončila a změnila se v pohádku. Dobří lidé z města Goleniów se totiž zoufalců ujali a starali se o ně jako o vlastní. Majitelka místního hotelu rodině poskytla nocleh zdarma a jiný podnikatel zaplatil opravu automobilu.

Ani poté se jich ale smůla nepustila. Příbuzná, které zavolali, aby přijela s penězi na opravu auta, po cestě špatně odbočila a zamířila až do Německa. Tam jí ale došel benzín. Nakonec ale za rodinou dojela také.

„Chci všem poděkovat, celému hotelu a personálu,“ řekla dojatá Eva pro goleniówskou obecní televizi. Rodina se domů do Náchoda dostala v pátek.

UkoJesita ( 25. července 2019 14:50 )

On...dvouletý učňák - pomocný dělník
Ona...invalidní důchod - papíry na hlavu
Děcka...budoucí jaderní fyzici

Co byste po nich chtěli?

pit01 ( 22. července 2019 09:31 )

To není všechno ... Dědeček se připojil k akci, která řídila motocykl s kanystrem s palivem do Berlína, ale omylem cestovala do Krakova na kruhovém objezdu a nyní je na trajektu do Helsinek ... Naneštěstí má malý problém, protože zapomněl telefon a neexistují žádní malí, kteří by mohli volat z telefonní budky na policii ...

Vra Psakov ( 21. července 2019 13:37 )

Rodinko, pro příště:
1. Umístit trojúhelník k silnici, ne ho použít na střeše na parkovišti jako držák pro nevýrazné SOS
2. Otevřít kapotu, aby měli projíždějící vůbec šanci si uvědomit že máte poruchu.
3. Pokud jen trochu půjde, spíše než lenošit na zadních sedadlech jděte na projíždějící mávat.. možná v té rychlosti nezastaví, ale tamní IZS někdo určitě brzy vyrozumí.
Mám nacestováno dost a potíže k věci často patří, ale s takovýmto přístupem bych byla už dávno pod drnem

naidka ( 21. července 2019 09:28 )

Působí jako trosečníci - hrdinové, kteří přežili na pustém ostrově, 3 dny jedli kořínky a pili vodu z potoka.

mopsamanda ( 21. července 2019 00:39 )

Nechce se mi věřit, že by to byli taková mantáci a čekali 3 dny až si jich nékdo všimne. To tam taky mohli čekat i týden. Druhá možnost je ta, že Blesk kecá a čeká co taková blbost udělá s jeho čtenáři. Ale to zase riskuje, že ho lidi přestanou číst, když z nich bude dělat takové blbce.

Zobrazit celou diskusi