Pokud se v pondělí předpověď meteorologů opravdu naplní, tak by Prahu měly první den nového týdne zbičovat proudy vody. Zatímco přes den bude většinou oblačno, odpoledne a večer mohou přijít přehánky nebo i bouřky, i silné s přívalovými srážkami. „Nejvyšší teploty budou 28 až 30 °C. Povane slabý proměnlivý vítr do 3 m/s a odpoledne se bude měnit na mírný západní 2 až 5 m/s,“ uvedl ČHMÚ.

Pošmourno bude i v úterý a z nasáklých mraků nad českou metropolí může ojediněle zapršet, možná i zabouří. Nejnižší noční teploty budou 18 až 16 °C, nejvyšší denní teploty vystoupají na 27 až 29 °C. Povane slabý, během dne mírný severozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s.

Ve středu se zpod zamračené oblohy ukáže i sluníčko. Od západu bude ale přechodně přibývat oblačnost, místy opět zaprší. Nejnižší noční teploty budou 17 až 15 °C, nejvyšší denní teploty zase vystoupají na letních 27 až 29 °C. 

Ve čtvrtek by rtuť v teploměrech měla lehce klesnout, ne tak ale jako o víkendu. Nejnižší noční teploty budou 16 až 14 °C, nejvyšší denní teploty zase 25 až 27 °C Bude oblačno až polojasno, ojediněle můžeme čekat přeháňky nebo i bouřky.

Fotogalerie
4 fotografie