Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Sežral člověka? Z útrob téměř pětimetrového krokodýla vytáhli ortopedickou dlahu

V útrobách obřího krokodýla našli ortopedickou protézu. Sežral člověka?
V útrobách obřího krokodýla našli ortopedickou protézu. Sežral člověka?  (Autor: Koorana Crocodile Farm)
Autor: shp - 
1. srpna 2019
10:50

Jaké bylo překvapení pracovníků Krokodýlí farmy Koorana nedaleko australského Rockhamptonu, když se rozhodli provést pitvu 4,7 metru dlouhého krokodýla MJe. Ten zemřel po zápasu s jiným plazem. V jeho útrobách totiž nalezli kovovou ortopedickou rekonstrukční dlahu, která se používá na stabilizaci zlomených kostí.

Asi 10 centimetrů dlouhý předmět vyndali z jeho trávicího ústrojí společně se spoustou kamenů. Ty krokodýli polykají, aby jim pomohly s trávením. Dlaha byla vyrobena ve Švýcarsku.

Protéza je pořádně stará

Je to starý model,“ řekl Australian Associated Press manažer farmy John Lever. „Mohla být použita ve zvířeti i pro člověka. Nevíme,“ dodal. Stejně tak nevědí, jak dlouho v MJovi byla.

Mohla být v krokodýlově břiše klidně 45, 50 let,“ uvedl Lever s tím, že mu jeho instinkty říkají, že protéza patřila člověkovi. Policii z farmy nevolali, ale nález konzultovali s lékaři.

Pomohou vyřešit záhadnou smrt?

Pracovníci z Koorany nyní doufají, že se jim podaří díky nálezu vyřešit zapomenutý případ záhadné smrti neznámého člověka. „Je to naše velké přání,“ uzavřel Lever s nadějí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání