V pátek bude většinou polojasno, zejména na severu území bude během dne přibývat oblačnosti a ojediněle se tam budou vyskytovat přeháňky nebo bouřky. Noční teploty budou klesat na 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na letní hodnoty 23 až 27 °C. Vát bude slabý severozápadní vítr o rychlosti do 15 km/h.

Video
Video se připravuje ...

Počasí s Dagmar Honsovou Dagmar Honsová

Více oblačnosti bude hned v sobotu – převládat bude oblačno, přechodně až zataženo, na většině území očekáváme přeháňky nebo bouřky. Až odpoledne to bude o ubývání oblačnosti a ustávání srážek. Po ránu teploměry nejčastěji ukáží 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 20 až 24 °C. Vát bude slabý severozápadní vítr o rychlosti do 15 km/h.

Kde jsou bouřky právě teď? Podívejte se na radar

V neděli bude polojasno až oblačno, během dne se opět místy vyskytnou přeháňky, ojediněle i bouřky. Noční teploty budou klesat ke 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty se zastaví  nad dvacítkou – mezi 21 až 25 °C. Foukat bude mírný severozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h. 

Deštníky se budou hodit i příští týden

Proměnlivé počasí s občasným deštěm, přeháňkami a ojedinělými bouřkami bude pokračovat také v příštím pracovním týdnu. Nejvyšší odpolední teploty se budou zpočátku zastavovat až na 28 °C, postupně budou mírně klesat. Srážky rozhodně nezastaví sucho, nicméně kombinace občasných srážek a nižší evapotranspirace v důsledku nižších teplot, nebudou sucho prohlubovat.

Ve Středomoří je až 36 °C

Převážně slunečné počasí panuje ve Středomoří. Pouze v Bulharsku a v severní části Jadranu se budou vyskytovat bouřky, ojediněle i silné doprovázené přívalovým deštěm a krupobitím. Odpolední teploty se zastavují kolem 30 °C, v Itálii až na 36 °C. Teplota moře je také vysoko – nejčastěji mezi 24 až 28 °C, u Kypru až na 29 °C.

Fotogalerie
10 fotografií