„Nehoda se stala ve 22:20 na křížení ulic Podolská a Podolské nábřeží. Tramvaj zde bohužel usmrtila muže, ročník narození 1972, který ten na místě zemřel,“ sdělil Blesk.cz mluvčí Policie ČR Jan Daněk. Případ si převzali vyšetřovatelé z oddělení dopravních nehod, nařízena byla i soudní pitva.

Závěry ohledně toho, proč k nehodě došlo, budou kriminalisté šetřit v řádech následujících dnů a týdnů. V současné chvíli se Policie ČR obrací na svědky, kteří se v dané době pohybovali okolo místa nehody, aby své případné poznatky nahlásili na linku 158,“ sdělil dále Daněk. Ten zároveň potvrdil, že bezvládného těla na kolejích si všiml až řidič jedné z dalších projíždějících souprav, který také uvědomil policii a záchranáře.

V sobotu oznámila pražská policie, že se jim přihlásila jedna z pasažérů. „Kromě informací o nehodě uvedla, že v tramvaji cestovalo několik dalších lidí, kteří podle toho, jak v okamžiku střetu tramvaje s mužem reagovali, museli také něco vidět nebo slyšet,“ řekl mluvčí pražské policie Jan Daněk. Policisté žádají pasažéry, aby se jim ozvali a pomohli při vyšetřování tohoto případu.

Neskákej mi pod kola

Nehoda se přitom stala v době, kdy Dopravní podnik hl. m. aplikuje osvětovou kampaň Neskákej mi pod kola. Ta formou varovných textů, obtisků na kolejišti i specificky vyzdobenou tramvají upozorňuje chodce na to, aby se v kolejišti chovali více obezřetně. Srážka tramvají totiž v mnoha případech končí pro chodce fatálně.

Štěstí v tomto ohledu měl starší muž, kterého v noci ze soboty na neděli rovněž srazila tramvaj, tentokrát v Černokostelecké ulici ve Strašnicích. „Přibližně šedesátiletý pacient byl se středně těžkým zraněním převezen do vinohradské nemocnice,” uvedl ČTK mluvčí Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy Ondřej Franěk.

Fotogalerie
4 fotografie