V pondělí bude oblačno až polojasno, přechodně až zataženo. Ojediněle slabý déšť, zejména v odpoledních hodinách a večer potom přibývání srážek. Vyskytnout se mohou i bouřky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 24 a 28 °C, v 1000 m na horách kolem 19 °C.

Úterý přinese polojasno až oblačno, ojediněle a na horách místy přeháňky. K večeru by se na jihozápadě Čech mohly objevit i bouřky. Přes den se bude rtuť teploměru pohybovat nejvýše mezi 26 a 30 °C.

Ve středu bude panovat podobné počasí, místy by se mohly vyskytnout bouřky. Na Moravě a ve Slezsku se teploty dostanou i přes třicítku.

Sledujte příchod bouřek na radaru

Ve čtvrtek nás čeká oblačno a zataženo, na většině území déšť nebo přeháňky. Zejména na východě republiky pak hrozí bouřky. S večerními hodinami bude oblačnost ubývat. Nejvyšší teploty kolem 25 °C.

Pátek bude převážně oblačný, místy polojasno. Postupně se také budou objevovat přeháňky. Nejvyšší teploty přinesou 22 až 26 °C.

O víkendu se opět vyjasní, od západu se však bude sunout oblačné počasí, které přinese na většinu území déšť nebo přeháňky. Místy se objeví i bouřky. Nejvyšší teploty přes den budou 27 až 32 °C.

Fotogalerie
22 fotografií