V pátek bude zpočátku dne oblačno, místy s deštěm nebo s přeháňkami. Během odpoledne bude docházet k ubývání oblačnosti až na polojasno a k ustávání srážek. Noční teploty budou klesat na 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty se zastaví těsně pod letní hranicí, tj. vystoupí na 20 až 24 °C. Vát bude slabý severozápadní vítr o rychlosti do 15 km/h.

Víkend nabídne letní teploty

V sobotu bude převládat zmenšená oblačnost – očekáváme polojasno až oblačno. Noční teploty se udrží nad deseti stupni – mezi 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 24 až 28 °C. Vát bude slabý jihozápadní vítr o rychlosti do 15 km/h.

V neděli bude zpočátku dne polojasno, postupně bude od západu docházet k přibývání oblačnosti s přeháňkami, deštěm a ojediněle i bouřkami. Noční teploty budou klesat na 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí před přechodem studené fronty ještě vysoko – na 27 až 31 °C. Mírný jihozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h bude zesilovat pouze v bouřkách.

Video
Video se připravuje ...

Počasí s Dagmar Honsovou Dagmar Honsová

Od pondělí půjdou teploty opět dolů

V příštím pracovním týdnu bude počasí u nás pod vlivem vlnícího se frontálního rozhraní, které přinese citelné teplotní rozdíly mezi chladnějším západem území s teplotami kolem 20 °C a teplejším východem, kde se budou zpočátku teploty pohybovat ještě kolem 27 °C.

Také oblačnosti bude dost – převládat bude oblačno, místy s deštěm, přeháňkami, ojediněle s bouřkami.

Jaké počasí panuje v Česku právě teď? Podívejte se na radar

Ve Středomoří je léto v plné kondici

Ve Středomoří převládá slunečné počasí s tropickými teplotami. O víkendu bude nejtepleji na severu Španělska a v Turecku s teplotami až na 38 °C, na Baleárských ostrovech a v Řecku bude až 34 °C, Itálie a Bulharsko hlásí teploty do 33 °C a v Chorvatsku počítejte s teplotami do 32 °C. Také noci jsou většinou tropické, tj. teplota neklesá pod 20 °C.

Fotogalerie
16 fotografií