Celý incident se odehrál před půlnocí z pátku na sobotu. Narozeninová oslava pod širým nebem se proměnila v bitku. Čtyři pozdě příchozí nejspíš vyprovokovali hádku a potom skupinku oslavujících napadli. Podle mluvčí pražské policie Evy Kropáčové po útoku z místa utekli. Jenže tím to neskončilo a ve fyzických útocích pokračovali.

Měl plynovou pistoli

„Krátce poté jeden z mladíků, co z místa utekli, opět z dosud nezjištěných příčin napadl muže stojícího na autobusové zastávce v ulici Prosecká. Plynovou pistolí ho udeřil do obličeje a způsobil mu velmi vážná poranění na obličeji,“ prozradila pro Blesk.cz mluvčí. Při prvním útoku podle mluvčí pražské záchranky Jany Poštové poranili 5 osob.

„Měli jsme na místě tři záchranářské posádky a našeho inspektora. Ošetřili jsme celkem 6 osob, z toho jedna byla žena. Odvezli jsme je s lehčími poraněními hlavy do nemocnice Na Bulovce a vinohradské nemocnice,“ řekla Poštová.

Kolem půlnoci na místo přijeli policisté a zadrželi dva útočníky. Jednoho ve věku šestnácti let a druhého osmnáctiletého. Oba se měli podle Kropáčové účastnit obou napadení. „Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z výtržnictví a ublížení na zdraví. V současné chvíli zjišťujeme okolnosti a vyslýcháme svědky. Budeme čekat na zdravotní a lékařské zprávy,“ řekla mluvčí pražské policie.