Bouřek se možná dočkáme hned zpočátku týdne, v pondělí by tak mohly doplnit déšť, který má zasáhnout většinu republiky. V Čechách se má postupem dne vyjasňovat, naopak na Moravě a ve Slezsku bude oblačnosti přibývat odpoledne a k večeru. Nejvyšší teploty v západní polovině našeho území se budou pohybovat mezi 21 až 25 ºC, na východě pak mezi 25 až 30 ºC. V 1000 m na horách bude kolem 15 ºC, v Beskydech i přes 20 ºC.

Sledujte příchod bouřek na radaru

V úterý a ve středu bude počasí podobné. Předpověď uvádí zataženo až oblačno, na většině území déšť, na východě pak ojediněle bouřky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 19 a 24 ºC, respektive 18 až 22 ºC. 

Čtvrtek znamená převážně oblačné počasí, na východě pak ojediněle déšť nebo přeháňky. Během dne bude od severozápadu oblačnosti ubývat. Přes den se dočkáme 20 až 24 ºC.

Převážně polojasno přinese pátek s teplotami mezi 22 a 26 ºC. O víkendu se při zvětšené oblačnosti mohou objevit přeháňky nebo déšť, ojediněle také bouřky. Oblačné počasí doplní nejvyšší teploty mezi 24 až 29 ºC.

Fotogalerie
9 fotografií