Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chlapce (†9) pustili domů jen s antibiotiky: Po čtyřech dnech zemřel na meningitidu!

Autor: rc - 
21. srpna 2019
19:12

Devítiletý Austin z anglického Essexu trpěl ukrutnými bolestmi břicha. Chlapci navíc z ničeho nic nateklo oko, a tak ho rodiče odvezli do nemocnice. Lékaři však nemocného chlapce propustili domů jen s antibiotiky. O několik dní později zemřel na meningitidu!

Austina O'Dowda přijali v nemocnici Basildon v anglickém Essexu hned dvakrát. V obou případech si chlapec stěžoval na bolesti břicha. Poprvé ho lékaři v nemocnici vyšetřili v říjnu roku 2018. Austin strávil v nemocnici čtyři dny, kdy lékaři provedli různé testy, ovšem ani jeden z nich nepřinesl žádné výsledky.

„Nedokázali zjistit, co s ním je, a tak ho po čtyřech dnech propustili,“ uvedl otec Austina Vince pro Daily Mail. V květnu tohoto roku se však bolesti vrátily. Austin měl navíc nateklé oko, a tak byl znovu převezen do nemocnice. „Bylo to, jako by ho někdo udeřil do břicha. Bolest byla intenzivnější,“ uvedl otec. V nemocnici však Austin zůstal jen pár hodin. Lékaři ho propustili s antibiotiky, které mu měly pomoci od bolesti.

Chlapec, který miloval fotbal a toužil se stát lékařem, však po čtyřech dnech od propuštění zemřel na meningitidu. „Byl naprosto zdravý, šťastný chlapec. Nemůžeme tomu uvěřit. Nechápu, jak mohli nepoznat, že má meningitidu. Je to jeden z největších zabijáků dětí. Jsem znechucen, že se tohle stalo,“ uvedl jeho otec.

Rodina se potýká s finančními problémy a nemá dostatek finančních prostředků na synův pohřeb. Rozhodla se proto založit účet na Just Giving, kde se podařilo již vybrat téměř 4 tisíce dolarů (92 944 Kč).  

jasnovidec01 ( 21. srpna 2019 20:10 )

hardcorefuture:Proč léčili vopičku ? Kre.té.ne chcí.pni,byla to dítě ty rasisto

Zobrazit celou diskusi