Pořádné komplikace nejen cestujícím způsobila nečekaná událost, k níž došlo v pondělí kolem půl jedenácté dopoledne. Na křižovatce ulic Freyova a Sokolovská, přímo u stanice metra Vysočanská, se totiž v kolejišti propadla silnice v místě, kde se opravuje kanalizace. „Při ražbě došlo k výlomu zeminy v čele ražby. Z preventivních důvodu byla zastavena tramvajová doprava a bude provedena sanace,“ uvedl Tadeáš Provazník z mediálního odboru magistrátu. Podle informací Blesk.cz na místě pracuje Pražská vodohospodářská společnost.

Tramvajová trať v místě byla nesjízdná, linky 14 a 16 jezdily odklonem přes nádraží Libeň. Mezi Palmovkou, Vysočanskou a Hloubětínem jezdily náhradní autobusy. Podle webu dopravního podniku se měl provoz na koleje vrátit kolem deváté večer, trať se nakonec podařilo zprovoznit až v úterý kolem deváté ráno.

S propadlými silnicemi mají ve Vysočanech zkušenosti - před třemi lety v létě se totiž vlivem přívalových dešťů propadla Vysočanská estakáda spojující Vysočany a Prosek. Vozovka byla odříznutá až do poloviny října, jen pár týdnů poté, co se autobusy na silnici vrátily, se silnice propadla na jiném místě znovu.

Fotogalerie
12 fotografií