Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Bouře s krupobitím vyděsila Španělsko. Pod vodou je i metropole Madrid

Autor: tsv - 
27. srpna 2019
09:22

Silná bouře se v pondělí večer prohnala Španělskem. Lijáky a krupobití způsobily lokální záplavy i v hlavním městě Madridu. U Malagy zase řádilo tornádo. Španělé takové počasí nepamatují nejméně 20 let, informuje server The Olive Press. 

Bouře trvala pouze deset minut, ale i za tak krátkou dobu stihla napáchat obrovské škody. Proud vody unášel popelnice a dokonce i auta.

Záznamy sdíleli lidé na sociálních sítích. Jihovýchod od Madridu zasáhla silná bouře, napsal na twitteru meteorolog Mario Picazo. Toto jsou první záběry z ulic města Arganda, kde se během pár minut protrhla obloha… Páni!“ 

Krupobití způsobilo silné záplavy v několika vesnicích, nejzávažnější byla situace v Argandě a městech Valdemoro a Pinto. Několik úseků dálnic muselo být uzavřeno, zasaženy byly i dvě linky metra. Mezi půl šestou a šestou hodinou odpolední stihlo napršet 40 litrů vody na metr čtvereční.

Poničeno bylo minimálně 50 automobilů. Nejhůře to však odnesly vinice, krupobití jich zničilo hned několik.

Obyvatelé musí ze svých domovů vyhazovat kroupy a naplavenou špínu za pomocí lopat.

Žiji tu už dvacet let a nic takového jsem nikdy neviděl, řekl jeden z místních deníku El Mundo. Majitel krámku v Argandě sdělil, že město ovládl chaos kvůli zničeným pracovištím a pozastavenému obchodu.

prycsnima ( 27. srpna 2019 12:36 )

Když jde vo ču Bku sélebritu ta tam dáte 159 fotek.

Zobrazit celou diskusi