Princip slasti bude moderně pojatou středoevropskou detektivkou, na níž se podílel mezinárodní štáb tvůrců tří států včetně českých, polských a ukrajinských hereckých hvězd. „Princip slasti určitě hodně překvapí, podobný seriál tu, co vím, zatím nebyl. Je to kriminálka odehrávající se současně ve třech zemích, kde se vyšetřují záhadné vraždy tří mladých žen. Děj je hodně různorodý a o tom, kdo je pachatelem, mohou diváci jen spekulovat, ovšem jak seriál skutečně dopadne, to asi odhadne jen málokdo,“ řekl na adresu osmidílné minisérie jeho režisér Dariusz Jabloński (58). Hlavní roli svěřil herecké legendě Karlu Rodenovi (57).

Sever od režiséra Roberta Sedláčka (46) s Jiřím Mádlem (32) v hlavní roli je psychologicky pojatým příběhem muže, který se rozhodl být dobrým policistou, nedokáže však zavírat oči před všudypřítomnou korupcí. Záhy se tak stane v očích svých nadřízených hodně nepohodlnou figurkou a z vyšetřovatele je během chvilky vyšetřovaný… Seriál by měl vycházet z reálných případů, jež se v roce 2009 udály v Ústeckém kraji, a slibuje několik dějových linií a překvapivé zvraty. Kromě Mádla v něm bude vidění například Štěpán Benoni (35), Martin Pechlát (44) nebo Martin Havelka (61), a na obrazovkách se začnou pravidelně objevovat každé pondělí od osmi hodin večer.

V pondělí rovněž začíná již třetí řada úspěšných soudniček cyklu Rozsudek, což je šestnáctidílný cyklus vycházející ze skutečných kauz. Jde tak v podstatě o autentické „dokudrama“. Mnohdy vyhrocené lidské příběhy by měly divákům představit české soudnictví a ukázat jim, jak tenká je hranice mezi bezúhonností a životem s cejchem obžaloby. „Třetí řada Rozsudku se zaměřuje převážně na závažné trestné činy. Díky scénářům Václava Holance jsou nové díly víc napínavé a filmové. Tentokrát jsme vybrali i příběhy, u kterých závěrečný soudní verdikt diváky skutečně překvapí. Možná nemile, ale takové jsou zákony,“ prozrazuje dramaturgyně Linda Bendová (44).

Ke zmíněným seriálům přibude i psychologicky laděný cyklus Jak si nepodělat život, pochopitelně nejnovější, jubilejní desátá řada StarDance …když hvězdy tančí, nový zábavný pořad To se ví. Tradičně budou zařazeny i úspěšné koprodukční snímky České televize, například Toman, Hastrman, Důvěrný nepřítel či Zlatý podraz, a také samozřejmě benefiční pořady, kterými je „čétéčko“ pověstné.

VIDEO: Mádl a Benoni v novince ČT Sever: Policajti, kteří bojují se svým zaměstnavatelem

Video
Video se připravuje ...

Mádl a Benoni v novince ČT Sever: Policajti, kteří bojují se svým zaměstnavatelem Česká televize

Fotogalerie
36 fotografií