Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Skupinu českých studentů v Tatrách zničila střevní krize: Jeden zásah horské služby nestačil!

Autor: rc - 
4. září 2019
14:43

Do Vysokých Tater na Slovensku vyrazila skupinka českých studentů. Ovšem po příjezdu do horské chaty dostali střevní problémy. Zvraceli, měli křeče a průjem. Nakonec musela být na chatu přivolána horská služba, aby je ošetřila.

Záchranáři z horské služby museli začátkem září zasahovat na Chatě u Zeleného plesa, která se nachází v severovýchodní části Vysokých Tater.

„Ve večerních hodinách přijala Horská záchranná služba žádost o pomoc z Chaty u Zeleného plesa, která leží v severovýchodní části Vysokých Tater. V chatě se nacházelo 12 osob, které po příjezdu na chatu začaly trápit žaludeční problémy, zvracení, křeče a průjem,“ uvedla slovenská Horská záchranná služba v prohlášení na sociální síti facebook s tím, že se jednalo převážně o české studenty ve věku 16–17 let.

Turistům lékaři dali infuzi a převezli je do nemocnice. „Po příjezdu na místo všechny pacienty vyšetřili, podali intravenózní léčbu a transportovali je na parkoviště Biela Voda, kde bylo devět osob odevzdáno posádkám RZP a tři byli dopraveni záchranáři HZS do nemocničního zařízení,“ stojí dále v prohlášení slovenských horských záchranářů.

Během přepravy devíti pacientů se však v chatě přitížilo dalším čtyřem. Takže postup bylo nutno zopakovat. „Po poskytnutí první pomoci je záchranáři transportovali na Bielu Vodu, kde je odevzdali posádkám RZP,“ uvedla Horská záchranná služba na facebooku.

alter012 ( 4. září 2019 18:08 )

Každý by sa z toho *** , keď žerú týždňové lepáky čo im maminka nabalila !

kukuku ( 4. září 2019 16:26 )

Ještě pošlete fakturu, že Vám pos*rali vrtulník.

Lubomír Babáček ( 4. září 2019 15:11 )

Odvěký problém zamindrákovaných Čechů. Vždy se v cizině ze všeho hned pos...u.

Zobrazit celou diskusi