Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Zubožené jorkšíry někdo vyhodil u silnice. Jsou z množírny, myslí si policie

Autor: trm - 
8. září 2019
16:42

Neuvěřitelně bezcitný případ řeší strážníci v Hradci Králové. U silnice tady někdo pohodil pět zubožených psů, zřejmě kříženců jorkšírského teriéra. Městská policie se domnívá, že zvířata pochází z množírny, řekla její mluvčí Simona Pacltová. Psi skončili ve zdejším útulku.

Štěstí v neštěstí měla pětice psů, kterých se jejich původní majitel zbavil tím nejhorším způsobem, odložil je vedle silnice. Zavření byli v boxech. Nebýt všímavého kolemjdoucího, zřejmě by v nich pošli. „Strážníci na místě zajistili 5 zubožených psíků jorkšírského teriéra, zřejmě z nějaké nelegální množírny. Nebýt včasného nálezu volajícího, psíci by nemuseli přežít,“ řekla Pacltová.

Psi skončili v královéhradeckém útulku, kde je prohlédl veterinář a dostali veškerou péči. „K mání budou cca za 14 dní po všech vyšetřeních a karanténě,“ dodala mluvčí. Podle údajů z útulku nejde ani v jednom případě o mladé psy, nejmladšímu jsou jeden až dva roky, ostatním pak mezi šesti a deseti roky.

tojevrazdanachcala ( 11. září 2019 10:47 )

Celý cesko je plný malejch furt štekajícich navychovaných zm rdů. Ty krá vy co je neumějí vychovat bych nakopl di pí .i.Lidi kupujte jen kvalitní zvířata a ne podvraťáky. A vůbec pes nepatří do bytu! Jste pouze egoisti. A pes trpí. Jen vy se nad ním tetelíte jelikož jste zdegenerovaný městský hovada.

ivuska1 ( 10. září 2019 15:37 )

ABSOLUTNI SOUHLAS

majojo ( 9. září 2019 20:23 )

A až budou psíci v pořádku, zaléčení, přihlásí se o ně původní majitel s tvrzením, že mu spadli z korby a on si nevšiml....Jak tak znám naše úřady, klidně mu je vrátěj.

buban ( 9. září 2019 18:15 )

Pokud budou tresty za takovéto chování jen na úrovni toho, že dotyčnému dacanovi nějaký trest jen hrozí, ale v reálu jej nedostane, tak množírny a týrání zvířat pojede dále.

Mnau1 ( 9. září 2019 11:23 )

Za to mohou vsichni ti,co nectou volebni programy a nechodi k volbam. Co jsme zaseli, to jsme sklidili. Kdyz byly nedavno Eurovolby vsechny strany se predhanely, kdo vypracuje zakon proti tyrani zvirat. ANO rekli, ze to budou oni a vime vsichni jak to dopadlo za podpory Piratu. Porad se jenom rika, co tryznitelum hrozi, ale jeste nikdo nesel sedet.Bestie maji volnou ruku. Tyrani se netyka jen psu a kocek, nejhorsi jsou velkochovy. To jsou koncentraky,ale lide se tvari,ze se jich to netyka.

Zobrazit celou diskusi