První nehoda dvou nákladních aut se stala před 9. hodinou nedaleko Blučiny na Brněnsku na 12. kilometru dálnice. Zraněn při ní byl jeden řidič. Policisté dálnici uzavřeli a dopravu odváděli sjezdem 25 u Hustopečí.

Hasičům se podařilo před 10. hodinou vyprostit zraněného slovinského řidiče ze zdemolované kabiny. Záchranářský vrtulník jej přepravil do traumacentra Fakultní nemocnice Brno v Bohunicích. Kamion převážel lithiové baterie.

„Po dobu vyprošťování byl pacient při vědomí a komunikoval. Jedná se o středně těžké zranění,“ konstatovala mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová.

Rozsypaný náklad

Po 11. hodině se situace zkomplikovala, když se na 32. kilometru D2 u Velkých Pavlovic srazilo šest kamionů. Nehoda zablokovala dálnici po celé šířce. Policisté dopravu odklánějí na sjezdu 41 u Podivína,“ řekl policejní mluvčí David Chaloupka a varoval: „Dálnice zůstane zavřená několik hodin.“

Při druhé nehodě kamionů na 32. kilometru ve směru na Brno se dva lidé lehce zranili. „Nebylo potřeba je z kamionů vyprošťovat. Na místě je ale vysypaný náklad přes oba pruhy ve směru na Brno,“ řekl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Řidiči musí D2 ve směru na Brno opustit už na kilometru 41 a znovu se mohou vrátit na 11. kilometru u Blučiny.

VIDEO: Nehoda na vlakovém přejezdu z minulého týdne v Praze-Uhříněvsi. Srbský řidič (68) zůstal stát v kolejišti.