Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Máma dvou dětí skončila v kómatu: Dietní limonáda ji mohla zabít!

Pepsi jí málem zabila: Tři dny byla v kómatu
Pepsi jí málem zabila: Tři dny byla v kómatu  (Autor: Profimedia, Facebook)
Autor: VaB - 
8. října 2019
16:22

Zdánlivě neškodná záměna dvou oblíbených limonád málem stála mladou mámu dvou dětí život. Elizabeth (30) z anglického Derbyshire skončila kvůli dietní cole v nemocnici v kómatu. Žena má totiž vzácnou alergii na umělá sladidla.

Osudnou se mladé Angličance stala návštěva restaurace. „Požádala jsem o normální Coca Colu, dostala jsem ale dietní Pepsi,“ popsala žena chybu personálu, která ji málem stála život.

Elizabeth i její dvě děti mají totiž vzácnou alergii na umělá sladidla, protože jejich těla neprodukují enzymy, které je rozkládají. „Je to jako jed, okamžitě začneme zvracet a dostáváme závratě,“ vysvětlila pro britský list The Sun. V restauraci proto požádala o normální Coca Colu kvůli tomu, že v ní je cukr.

Svou žádost ještě zdůraznila, aby nedošlo k chybě a nedostala něco, co jí může ublížit. Jenže obsluha jí namísto toho přinesla Pepsi Max, která je »dietní«, tedy plná sladidel, na které má alergii. „Jakmile jsem se napila, hned jsem věděla, že to chutná divně. Okamžitě jsem začala pociťovat závratě, zatemnilo se mi před očima. Tělo se snažilo bojovat s alergickou reakcí. Kamarád mě posadil na židli a tam jsem omdlela,“ uvedla s tím, že následně byla tři dny v kómatu.

Nemoc, kterou trpí, je velký problém i pro její syny. Nemohou totiž chodit na společenské události kvůli tomu, že nevědí, co se v jídle nachází. „Nemohou mít narozeninové dorty jako ostatní děti. Trhá mi to srdce,“ říká a dodává, že je i časově náročné upéct koláče. Vše musí vyrábět, nemůže si to jen koupit v obchodě. 

Zobrazit celou diskusi