Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Česká televize „pod palbou“ poslanců: Zaorálek čeká u výročních zpráv na Babišovo slovo

Autor: ČTK, for - 
14. října 2019
15:25

Koaliční lídři se dohodli, že ve čtvrtek při projednávání ve Sněmovně podpoří výroční zprávy České televize (ČT). Po jednání sociálních demokratů a ANO to sdělil ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD). Sociální demokraté požádali partnery o vyjádření vzhledem ke spekulacím médií o zákulisních dohodách mezi hnutím ANO a KSČM, která umožnila vznik menšinové vlády.

„Dohodli jsme se na podpoře zpráv. Ujištění, že programové prohlášení platí a žádný obchod neexistuje, mi od premiéra stačí,“ napsal Zaorálek.

Debatu o výročních zprávách České televize dolní komora už několikrát přerušila. Tentokrát je šestice zpráv zařazena na jednání Sněmovny ve čtvrtek odpoledne.

Podle Lubomíra Zaorálka (vpravo) mu stačí slova Babiše v programovém prohlášení. Podle Lubomíra Zaorálka (vpravo) mu stačí slova Babiše v programovém prohlášení. | Blesk:David Malik

Zaorálek na televizní poplatek prý nedá sáhnout

V minulosti zaznívala kritika na adresu veřejnoprávní televize zejména z řad představitelů hnutí SPD a také KSČM. Nyní část kritiků systému financování televize navrhuje i změnu v poplatcích, podle Zaorálka by to nebylo systémové.

Výroční zprávy předkládají poslancům všechny veřejnoprávní instituce, tedy Česká televize, Český rozhlas a Česká tisková kancelář. Odkládané projednávání zpráv ČT je sledováno zejména kvůli tomu, že jejich dvojí neschválení by mohlo vést k odvolání televizní rady. Rada mimo jiné volí a odvolává generálního ředitele.

serzant ( 15. října 2019 09:32 )

ČT je zcela bez jakékoliv hodnoty,kdo se jí zastává ten v životě neviděl zpravodajství na úrovni.To co předvádíČT je kupka hnoje.

hejhej ( 14. října 2019 22:11 )

Zaorálek nebo Šmarda - vyjde to nastejno.

zada ( 14. října 2019 17:32 )

17.11 nás slušné občany Zaorálek chce dostat do ulic, ale já mu na to kašlu. I kdyby ČT schváli, tak 17.11. sedím doma. Kašlu na jejich socdemácký majdan, já chci klid. ˇCT nesleduji a sledovt nebudu. Sledovanost je přece důležitou součástí vysílání ně? Takže je na vás, kdyxž to poslanci neumí, blokovat ČT nesledovaností, pak je důvod ubohost ČT obhájit. Korytáři a bakalovci si už Zaorálka obmotali kolem prstu (no takový rodnný a psířzněný duše se za ten život nashromáždili, že pane Zaorálek) a umělcům to přeci nemůže udělat. Takže majdan bude, a kdo půjde proti ČT bude proti státu))), taková je představa?!?. ČSSD i nadále nevolitelná!!!

tekyla ( 14. října 2019 16:47 )

Zaorálku ty křiváku,jelito nedáš šáhnout na poplatky kupuješ si přízen skorumpované televize ale pamatuj občané vám to ve volbách spočítají CSSD musí zmizet s politiky a zmizí je to strana křivá­ku,kmo­tru,tu­nelá­řu,zlo­děju neskutečného křištálu špíny zamaskovaná za sociální politiku!!!

tekyla ( 14. října 2019 16:43 )

česká skorumpovaná televize Dvořáka,slizu Moravce hlasná trouba placená kmotry k tomu poplatky od občanu a 6let anti Babiš Zeman špině­ní,pom­louvá­ní,lži stále dokolaa za ten hnuj platit nasr.t neplatím už 4roky!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa