Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tatra v Českých Budějovicích srazila pošťačku (†50): Kateřina popsala pokus o záchranu i bezohledné řidiče

Autor: VaB - 
23. října 2019
11:13

Cyklistka zemřela ve čtvrtek dopoledne pod koly nákladní Tatry v Litvínovicích. Přímá svědkyně události na svém facebookovém profilu popsala pokusy o záchranu ženy. Uvedla také, že řidič autobusu, který celý incident viděl, jen nečinně projel kolem. Městu navíc vytýká, že s problematickým kruhovým objezdem nic nedělá.

Při čtvrteční nehodě u Českých Budějovic zemřela padesátiletá cyklistka. U kruhového objezdu ji srazilo nákladní auto. Kvůli tomu byl na silnici I/3 směrem na Český Krumlov omezen provoz a v místě začaly vznikat kolony. Policisté stále hledají pasažéry bílého autobusu. Mohli by totiž popsat přesnější průběh nehody. 

Na řidiče autobusu poukázala na sociální síti i svědkyně události, která se snažila zraněné paní zachránit život. „Zaráží mě ale následující: Šoféři autobusu (profi řidiči) odjeli, aniž by poskytli svědectví u tak závažné nehody, a vůbec se nesnažili poskytnout paní ani první pomoc. Odjeli, byť jeden z nich to určitě viděl... Ale jejich hlavní zájem byl, jak mohou co nejrychleji místo nehody objet, aby byli co nejdříve v Linci,“  napsala svědkyně Katka P.

Podle ní šlo řidičům jen o to, jak se z místa nehody co nejrychleji dostat. „Selhali pro mě jak profesionálně, tak hlavně lidsky,“ dodává. Není to ale jediná věc, kterou kritizuje. „Dále mě úplně irituje, jak tento kruhový objezd, o kterém se ví už léta, že je naprosto nevyhovující provozu, kde jsou dennodenně zácpy, že s tím stále město nic nedělá a jen přihlíží. Kolik lidí bude muset umřít, aby se probudili z letargie?“ ptá se.

Uvádí navíc, že daný kruhový objezd, kde došlo k tragické nehodě, by měl v blízké době projít rekonstrukcí. Podle ní je to ale i tak nedostačující. Žena, která zemřela pod koly nákladního auta, byla zaměstnankyní České pošty. Kateřinu zaráží i fakt, že doručovatelé rozváží zásilky právě na kole, zvlášť ve městě za plného provozu. Podle jedné z komentujících se zesnulé ženě navíc den před nehodou narodilo vnouče.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání