Už ve čtvrtek nás čeká další teplý den – při slunečné obloze se budou nejvyšší odpolední teploty zastavovat až na 23 °C, na Ostravsku nejsou vyloučené ani letní teploty, tj. 25 °C. Opět tak budeme přepisovat tabulky teplotních rekordů, naposledy bylo v tomto období dvacet stupňů v roce 2004. Také o víkendu se budou odpolední teploty při slunečné obloze pohybovat kolem 20 °C. Nicméně ochlazení se bude rychle blížit. Je nejvyšší čas na přezutí letních pneumatik na zimní.

Přechod studené fronty ukončí definitivně babí léto

V neděli během odpoledne počasí u nás začne ovlivňovat studená fronta od severozápadu, která přinese přibývání oblačnosti a srážek. V neděli se ještě nejvyšší odpolední teploty zastaví na 21 °C, v pondělí to bude v maximech 11 °C a další pád teplot vzduchu přinesou další dny. Výrazné ochlazení přinese změna teplého jižního proudění na studené severní.

Na podzimní prázdniny přibalte zimní bundu

Vypadá to, že ochlazení nás bude provázet celým příštím týdnem. V pondělí bude oblačno až zataženo, ojediněle přeháňky nebo déšť, na vrcholcích hor postupně sněhové, ráno místy mlhy nebo nízká oblačnost. Noční teploty budou klesat k 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 7 až 11 °C. V úterý bude oblačno až zataženo, ojediněle déšť nebo přeháňky, na horách srážky sněhové. Noční teploty budou klesat ke 4 až 0 °C, na horách už bude mrznout. Nejvyšší denní teploty se zastaví pod deseti stupni – jen mezi 5 až 9 °C. Ve středu bude polojasno, ráno se budou místy tvořit mlhy nebo nízká oblačnost. Noční teploty už budou většinou pod bodem mrazu na 1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 4 až 8 °C. A podobný scénář budou psát i další dny.

Fotogalerie
18 fotografií