Valná většina letošní výsadby směřuje do okrajových částí Prahy, kde magistrátní odbor ochrany prostředí buduje nové lesy a parky. V Běchovicích, kde vzniká les V Panenkách, na podzim přibyde 17.800 stromů, do června tam město vysadilo přes 56.000 stromů. V Jinonicích by mělo být do konce roku vysazeno 6750 stromů, další výsadba je tam plánována příští rok v souvislosti s výstavbou nové záchranné stanice pro volně žijící živočichy.

Stromovka a Petřín

Město chce o 100 nových stromů rozšířit park Stromovka, k sázení zve 9. a 21. listopadu veřejnost. Společnou výsadbu avizuje dále na 13. listopadu na Petříně a 27. listopadu v sadu Třešňovka v Hrdlořezích.

Na podzim se do nové výsadby pustí také pražské radnice. Praha 11 zasadí téměř 170 nových stromů, na jejichž výsadbu letos od hlavního města dostala přes dva miliony korun. Téměř totožnou sumu získal také Suchdol, kde by mělo přibýt více než 240 stromů. Novou výsadbu v Praze tvoří z 80 až 85 procent listnaté stromy, především dub, lípa, habr, javor a buk.

Do sázení stromů se podle náměstka pro životní prostředí Petra Hlubučka (STAN) zapojují občané, městské části a soukromé firmy. „Ve snižování emisí CO2 se však Praha nespoléhá jen na výsadbu stromů, ale také aktivně podniká kroky proti samotnému vzniku těchto emisí, jako jsou třeba energetické úspory, podpora obnovitelných zdrojů energie, mýto pro vysokoemisní vozidla nebo remotorizace lodí na Vltavě,“ jmenuje další opatření náměstek.