Pro to, co se odehrálo v pondělí odpoledne v ulici na Velké Ohradě, se jen těžko hledá pochopení. Dva lidé se zřítili z okna sedmého patra, oba zemřeli. „Na místo vyjela záchranářská i dvě lékařské posádky a inspektor. Muž utrpěl zranění neslučitelná se životem a na místě zemřel,“ uvedla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. Mladíkovi bylo 17 let.

45letou ženu se záchranáři snažili zhruba půl hodiny oživovat, i ona ale svým zraněním nakonec podlehla. Podle informací Blesk.cz se jednalo o matku a syna. „Událost policisté vyšetřují jako dvojnásobnou sebevraždu,“ řekl Blesk.cz policejní mluvčí Jan Daněk s tím, že na místě jsou kriminalisté, kteří zjišťují veškeré okolnosti.

Podobný případ řešili policisté tentýž den brzy ráno - z okna v ulici Generála Píky v Praze 6 skočil teprve 38letý muž, i on podle kriminalistů nejspíš spáchal sebevraždu.

Pokud člověk trpí psychickými obtížemi, dostane se do bezvýchodné situace a uvažuje o sebevraždě, existuje řada možností, kam se obrátit o pomoc. Jednou z nich je vyhledat psychologa či psychiatra, zavolat také můžete kdykoliv záchrannou službu. V úvahu připadá i e-mailové poradenství, napsat můžete na linka.duvery@csspraha.cz. Bezprostřední pomoc v nouzi poskytne telefonická linka důvěry - v Praze funguje nonstop pražská linka důvěry (tel. č. 222 580 697), obrátit se lze i na linku bezpečí (tel. č. 800 155 155) či linku důvěry Centra krizové intervence (tel. č. 284 016 666). Obě jsou také k dispozici 24 hodin denně.

Video
Video se připravuje ...

V Janského ulici zemřeli dva lidé poté, co se zřítili z okna. 11. 11. 2019 David Malík

Fotogalerie
15 fotografií