Čirůvka fialová
Čirůvka havelka
Čirůvka dvoubarvá
Čirůvka májovka
Čirůvka zemní
Čirůvka zelánka

Čirůvka dvoubarvá

Čirůvka dvoubarvá patří mezi houby, které rostou i s prvními mrazíky. Najít ji tak můžete klidně i v prosinci. Ale pozor na přemrzlé houby, ty už se k jídlu nehodí. Kam se pro tuto čirůvku vypravit a jak ji správně určit?

Jak poznat čirůvku dvoubarvou, a spoustu dalších praktických informací najdete ve článku níže.

Čirůvka fialová

Houbaři se jí často bojí, možná kvůli nápadné fialové barvě, která působí jedovatě. Po dostatečné tepelné úpravě je přitom čirůvka fialová výborná, aromatická houba, která se skvěle hodí třeba do kuby nebo omáček.

Jak poznat čirůvku fialovou, a spoustu dalších praktických informací najdete ve článku níže.

Čirůvka havelka

Jedná se o jednu z nejchutnějších čirůvek. Jak tuto nenápadnou houbu poznat a nezaměnit ji s jedovatou nebo nejedlou čirůvkou? A jak si lahodnou havelku co nejlépe připravit?

Jak poznat čirůvku havelku, a spoustu dalších praktických informací najdete ve článku níže.

Čirůvka májovka

Čirůvka májovka patří mezi první jarní houby, pro které se vyplatí vyrazit. Víte, podle čeho poznáte, že nastal její čas? Co je pro ni charakteristické a má v lese nějakého jedovatého dvojníka, na kterého byste si měli dát pozor? 

Jak poznat čirůvku májovku, a spoustu dalších praktických informací najdete ve článku níže.

Čirůvka zemní

Čirůvka zemní byla dříve považována za jedlou a chutnou, relativně nedávno ale byla zařazena na seznam hub jedovatých. Jak k tomu došlo, jak tuto houbu poznat a na co si u ní speciálně dávat pozor?

Jak poznat čirůvku zemní, a spoustu dalších praktických informací najdete ve článku níže.

Čirůvka zelánka

Čirůvka zelánka je masitá a robustní houba, která už pár let nepatří mezi jedlé. Výjimečná konzumace sice vaše zdraví neohrozí, ale pokud byste si tuto houbu dopřáli častěji v krátkém období, může zapříčinit až selhání ledvin. 

Jak poznat čirůvku zelánku, a spoustu dalších praktických informací najdete ve článku níže.