Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Sníh loni zaskočil Ťoka. Silničáři jsou letos připraveni lépe, věří ministr Kremlík

Autor: ČTK - 
12. listopadu 2019
11:41

„Doufali jsme, že kalamitní sníh nepřijde, bohužel přišel.“ Těmito slovy „proslul“ exministr dopravy Dan Ťok, jeho nástupce Vladimír Kremlík (oba za ANO) nyní ujišťuje, že je ŘSD na příchod zimy připraveno lépe než loni.

Silničáři jsou na příchod zimy a sníh připraveni lépe než loni, řekl dnes na dotaz novinářů před jednáním vlády ministr dopravy Vladimír Kremlík (za ANO). Vozovky začali preventivně chemicky posypávat.

Podle předpovědi počasí by první sníh i v nižších polohách mohl padat ode dneška. Sledovaná je kvůli opravám hlavně dálnice D1. Loni tam několikrát sníh auta zablokoval na dlouhé hodiny.

„Ředitelství silnic a dálnic je připraveno na zimu. Dokonce už předsoluje, jsou připraveny posypové vozy a všichni pracovníci, je jich přibližně 700, je připraveno bojovat se zimou,“ uvedl.

Poznamenal, že nemůže ovlivnit počasí. „Mohu jen konstatovat, sám jsem se přesvědčil, že přípravy jsou ve větší připravenosti, než tomu bylo minulou zimu. ŘSD je připraveno daleko více než loni,“ uvedl.

Problémy s průjezdností opravované dálnice D1 vedly loni ke kritice tehdejšího ministra dopravy Dana Ťoka (za ANO).

Hrozí náledí, sněžit má nejen na horách

V Čechách by ode dneška mělo sněžit a nejen na horách. Sníh má být mokrý a těžký, což může kvůli polámaným větvím nebo stromům způsobit komplikace v dopravě nebo dodávkách elektřiny.

V nižších polohách meteorologové očekávají déšť nebo déšť se sněhem a ojediněle se bude na silnicích a chodnících tvořit náledí a zmrazky. Toto počasí vydrží v západní polovině ČR zřejmě až do čtvrtečního rána.

iFender ( 12. listopadu 2019 16:06 )

Minuly rok klepala zima na dvere(door); "Ťuky,Ťuky,Ťuk ,zima je tady pane Ťok"! ""Uz zase""?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa