Ledovka, která se během mrazivé noci na čtvrtek objevila na silnicích, řidičům ráno pěkně zavařila. Hned k několika nehodám došlo na dálnici D10 mezi 29. a 21. km ve směru na Prahu. „Havarovalo osm vozidel, zasahují všechny složky integrovaného záchranného systému a tvoří se dlouhé kolony,“ informovali krátce po sedmé policisté. Dálnici pak kvůli odklízecím pracím museli uzavřít.

Obezřetní museli být řidiči i nedaleko Říčan. „Aktuálně je zastaven provoz u obce Tehov. Důvodem je ledovka na silnici. Bohužel zde uvízly už 3 autobusy,“ informoval na twitteru Regionální organizátor Pražské integrované dopravy kolem půl sedmé ráno s tím, že řidiči musejí využít objízdných tras. Několik spojů linky 383, 494 a 489 neodjelo. Provoz byl před osmou obnoven, autobusy i tak měly i půlhodinová zpoždění. 

Komplikace čekaly řidiče také u Týnce nad Sázavou na Benešovsku, kde skončilo auto na střeše. „Z důvodu dopravní nehody a uzavřené komunikace je linka 339 odkloněna přes Krhanice,“ informoval ROPID s tím, že zastávky Týnec nad Sázavou, Zbořený Kostelec, Hrad Týnec nad Sázavou a Čisté potoky se neobsluhují.