Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Matouš (†18) zemřel při nehodě: Kamarádi ho uctí spanilou jízdou

Autor: VaB - 
15. listopadu 2019
12:11

Život teprve osmnáctiletého mladíka vyhasl při tragické středeční nehodě na Českobudějovicku. Matouš pravděpodobně kvůli vysoké rychlosti nezvládl své vozidlo, přejel do protisměru a bokem narazil do nákladního auta. Záchranáři se ho pokoušeli desítky minut oživovat, to se jim ale nepovedlo. Kamarádi chtějí v sobotu na jeho počest uspořádat spanilou jízdu.

K dopravní nehodě došlo ve středu před 20. hodinou u Svatého Jána nad Malší na Českobudějovicku. Při srážce dvou vozů zemřel teprve osmnáctiletý Matouš. Se svou škodou felicií jel podle policie pravděpodobně příliš rychle a vlivem toho nezvládl řízení.

S autem pak přejel do protisměru, kde se střetl s nákladním automobilem. „Řidič z felicie po několika desítkách minut, kdy o jeho život bojovali s maximálním nasazením záchranáři, na místě zemřel,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzer. Řidič náklaďáku vyvázl s lehkým zraněním.

Přátelé zemřelého mladíka na facebooku vytvořili událost „Spanilá jízda pro Matouše“. „Ve středu nás opustil při vážné dopravní nehodě kamarád, chceme se s ním naposledy rozloučit,“ uvedl organizátor akce. Po účastnících požadují, aby si na auta připnuli černou stuhu. 

„Buďte na svých cestách opatrní, přizpůsobte rychlost povaze vozovky, meteorologickým podmínkám a hlavně svým schopnostem i zkušenostem!“ dodal Matzer. Řidiči by hlavně neměli zapomenout na kvalitní zimní pneumatiky, které musí být na autě od 1. listopadu do konce března.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání